Çocuklar için eğitici iPad oyun kiti Osmo ilk kez Webrazzi Store'da!

Çocuklar için eğitici iPad oyun kiti Osmo ilk kez Webrazzi Store'da!

2013 yılında eski iki Google çalışanı ve aynı zamanda birer baba olan Pramod Sharma ve Jérôme Scholler tarafından kurulan Osmo, çocukların iPad üzerinden oyun oynayarak gelişmelerine yardımcı olmak amacıyla donanım tabanlı oyunlar geliştiriyor. Osmo ile çocuklar oyunlar için iPad'i kullanıyorlar ancak bunun yanında ağırlıklı olarak elleriyle gerçek oyuncakları hareket ettiriyorlar.

Kuruluşundan bu yana iki farklı yatırım turu sonunda 14,5 milyon dolar yatırım alan Osmo, ABD'de Marbles Toy gibi büyük perakende mağazalarında da satılıyor. Time tarafından 2014 yılının en iyi icadı seçilen Osmo'nun içerisinde dört farklı oyun çıkıyor. Masterpiece, Tangram, Newton ve Words  ismindeki oyunlar puzzle ve bulmaca tabanlı olmakla birlikte aynı zamanda çocukların yaratıcılığını arttırmayı hedefliyor.

Words oyunu ile çocuklar oyunu birlikte oynuyorlar ve ekrana yansıtılan kelimeyi birbirlerinden daha hızlı ve doğru söylemeye çalışırken Masterpiece'de çocuklar isterlerse çektikleri fotoğrafı temel alarak onu karikatür gibi yeniden çizebiliyorlar ya da tamamen boş bir sayfaya kendi yaratıcılıklarını kullanarak çizim yapabiliyorlar. Tangram'da gerçek bulmaca parçalarıyla oynanan bir puzzle oyunu. Burada ek bir parantez olarak Osmo'nun dilinin İngilizce olduğunu belirtelim.

2014 yılında ilk sürümü ABD'de yayınlandıktan sonra 2.000'den fazla okuldan sipariş olan Osmo geçtiğimiz Mart ayında Masterpiece isimli geliştirilmiş versiyonunu yayınladı. Bu versiyonla birlikte Osmo tüm iPad modellerinde çalışabiliyorlar ve paketin içerisinden standart olarak reflektör ile stand, words kelimeleri ve ahşap tangram şekilleri geliyor. Türkiye'de ilk olarak Webrazzi Store'da sizlere sunduğumuz Osmo'yu indirimli fiyat avantajı ile hemen satın alabilirsiniz. Aşağıdan ürünün tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.