Xiaomi, Türkiye'den önce Afrika'yı güneyden fethetmek istiyor

Xiaomi, Türkiye'den önce Afrika'yı güneyden fethetmek istiyor

Xiaomi AfrikaXiaomi'nin Türkiye pazarına girişi konusunda yeni bir bilgi halen gelmiş değil ama Çin'in lider akıllı telefon üreticisi Afrika pazarına açılmanın arefesinde.Hindistan ve Brezilya pazarlarından sonra Avrupa ve Asya'da yeni pazar arayışında olan Xiaomi, China Business News'ın haberine göre Eylül ayı başında Afrika pazarına giriş yapacak. Afrika ülkelerinde 2 farklı model piyasaya sunması beklenen şirket, 160 dolar ve 320 dolar gibi fiyat etiketiyle satış yapacak.Tayvan, Hong Kong, Singapur gibi açılımlardan sonra 10 ülkeye daha gireceklerinin haberini veren CEO Lie Jun bu ülkeler arasında Malezya, Rusya, Türkiye ve Brezilya'nın adını anmıştı. Ancak görünüşe göre Afrika pazarının hızlı büyümesi Xiaomi'nin önceliklerini değiştirmiş ve Sahra Altı Afrika'ya açılmak için hızlı bir çalışma yapılmış.

Afrika pazarı hızla büyüyor

GSM Association'ın verilerine göre Kuzey Afrika'nın güneyindeki Sahra Altı Afrika ülkelerinde geçen 5 yıl içinde en hızlı büyüme oranları söz konusu. Bu bölgede yüzde 38 yaygınlıkla 329 milyon akıllı telefon kullanıcısı bulunuyor. IDC ise ilk çekrekte Afrika'nın tamamonda yüzde 66 büyüme kaydedildiğini ve 36 milyon cihaz satıldığını paylaşıyor.IDC'nin aynı zamanda Orta Doğu ve Afrika bölgesinde bu yıl 155 milyon akıllı telefon satışı öngörüyor ve Xiaomi de rakamlara göre hareket ederek Sahra Altı Afrika ülkelerine çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Apple'ın eski satış kanalından gelen

Alınan bilgilere göre Xiaomi bu bölgede Mobile in Africa ile satış yapacak. Mobile in Africa, Sahra Altı Afrika'da Apple'ın satış aracısı olan Core Group'un eski bir üst düzey yetkilisi tarafından kurulmuş olduğu için ciddi bir ortak gibi gözüküyor. Şirket söz konusu bölgedeki 14 ülkede operasyonlarını sürdürüyor.Güney Afrika ve Kenya'da mobil telefon satışlarının yüzde 50'si akıllı telefonlardan oluşuyor. Nijerya'da ise bu oran yüzde 30. Üç ülkenin toplam akıllı telefon satışının da bu yıl 20 milyona ulaşması bekleniyor.Xiaomi'nin Hindistan'da karşılaştığı patent sorunlarının Afrika'da karşısına çıkıp çıkmayacağı bilinmiyo ama 2015'in geçtiğimiz bölümünde 2 binden fazla patent başvurusu yapan şirket, 2015 sonunda bu sayıyı 4000'in üzerine çıkararak bu konuda da hızlı davranmaya devam ediyor. Diğer yandan Xiaomi'nin fiyatları Apple'dan daha uygun olduğu için de Afrika pazarında yeni bir değişim rüzgarı estirme şansını elinde tutuyor.Xiaomi'nin Afrika pazarında göstereceği performans Apple ve Samsung'u daha çok ilgilendirecek. Bizi ilgilendiren Türkiye pazarına nasıl bir giriş yapacağını ise merakla beklemeye devam ediyoruz. Zira son dönemde ihtal telefonlara ek vergi uygulanmayacağı gibi bir açıklama yapıldı ve şu anda rekabetin ne kadar sert geçeceği oldukça karışmış durumda.Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.