Intel, Amazon Web Services'in rakibi Mirantis'e 100 milyon dolar yatırım yaptı

Intel, Amazon Web Services'in rakibi Mirantis'e 100 milyon dolar yatırım yaptı

Intel Capital açık kaynak kodlu bulut yazılımı OpenStack dağıtımcısı Mirantis'e 100 milyon dolar yatırım yaptı. Şirket, büyük kurumsal şirketlerin OpenStack teknolojisine adaptasyonunu arttırmak istiyor.

PayPal ve Walmart gibi küresel devler her ne kadar OpenStack teknolojisini kullansa da yazılımın diğer rakipleri olan Google, Amazon, VMware ve Microsoft'u düşündüğümüzde önünde çetrefilli bir yol bulunuyor. Intel Capital'de Mirantis'in büyüme potansiyelinin çok yüksek olduğunu özellikle sanallaştırma yazılımı VMware’in vSphere'ine rakip olarak pazar payını arttırabileceğine inandıklarını aktarmış.

OpenStack bilindiği gibi bulut bilişime bir standart getirmek amacıyla NASA ve Rackspace'in ortak çalışmasıyla 2010 yılının başlarında başlatılmış açık kaynak kodlu bir yazılım projesiydi. Daha sonrasında proje geliştikçe farklı şirketler OpenStack tabanlı yazılım ve cihazlarını kurumsal müşterilere satmaya başladılar.

OpenStack tabanlı dağıtımlar üreten diğer şirketleri düşündüğümüzde aslında Intel'in Mirantis dışında yatırım yapabileceği başka bir şirket seçeneği bulunmuyordu bu aşamada. Rakiplerden Piston yakın zamanda Cisco, Blue Box da IBM tarafından satın alınmıştı. 1999 yılında kurulan ve yaklaşık 750 çalışanı bulunan Mirantis çeşitli yatırımcılardan bugüne kadar toplam 220 milyon dolar yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.