Cilt kanseri riskini ölçen uygulama SkinVision

Cilt kanseri riskini ölçen uygulama SkinVision

Son dönemde sağlık ve fitness uygulamaları akıllı telefonlarımızdan eksik olmuyor. İddialı dijital sağlık girişimlerinden birisi de SkinVision.

Girişim, akıllı telefonunuzun kamerası aracılığıyla fotoğraflar üzerinden çalışan görsel bir algoritma geliştirmiş ve yarattığı teknolojiyle kullanıcıların cilt kanseri risklerini ölçmeye hedefliyor. Basitçe açıklamak gerekirse, SkinVision uygulaması aracılığıyla benlerinizin fotoğraflarını çekiyorsunuz ve uygulama üstünden yükleyerek benlerinizin cilt kanseri riski taşıyıp taşımadığını öğreniyorsunuz.

SkinVision'ın CEO'su Dick Uyttewaal geliştirdikleri algoritmanın doğal olmayan büyümeye sahip benleri fark etmesi açısından riski hesaplayabildiğinin altını çiziyor. Kısacası çektiğiniz fotoğraf, beninizin şekli itibariyle doğal olup olmadığını anlamaya çalışıyor. Bununla birlikte benler 7 farklı kritere göre analiz ediliyor. Bunun yanı sıra gün geçtikçe gelişen ve şu anda 1 milyondan fazla fotoğrafın bulunduğu bir ben kütüphanesine sahip SkinVision. Kısacası her yüklediğiniz ben fotoğrafı uygulamayı kullanan diğer kullanıcılara da rehber oluşturacak bir big data hazinesinin parçası oluyor.

Uygulama ücretsiz olarak iOS ya da Android telefonlarınıza indirilebiliyor. Uygulamanın ilk bir aylık kullanımı tamamen ücretsiz ve deneme süreci olarak tasarlanmış. Sonrasında uygulamayı kullanmak istediğinizde aylık 4.99 Euro'dan başlayan fiyatlarla abonelik imkanı sunuyor. SkinVision uygulamasının nasıl çalıştığına detaylı olarak göz atmak isterseniz hemen aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.