OLED teknolojisine dev kaynak ayıran LG, yeni 4K TV serisinde 'en gerçek siyah' rengi ürettiği iddiasında

OLED teknolojisine dev kaynak ayıran LG, yeni 4K TV serisinde 'en gerçek siyah' rengi ürettiği iddiasında

Güney Koreli LG, kısa süre önce OLED teknolojisine 8.5 milyar dolar gibi dev bir ArGe ve pazarlama bütçesi ayırdığını açıklamıştı. p-OLED (polimer-OLED) denilen ekran teknolojisinin tek üreticisi konumundaki firma, akıllı telefonlardan sonra dev ekranlı 4K televizyonlarında da bu teknolojiyi yaygınlaştırmaya başladı. Düz ekran TV'lerde Orta Doğu ve Afrika pazarının lideri konumundaki firma, dün Dubai'de basına açıkladığı yeni seri kavisli OLED televizyonlarda hem "en derin siyah rengi" üretttiğini hem de p-OLED'in geleceğin ekran teknolojisi olduğunu savundu.

"Mükemmel siyah, mükemmel renk" sloganıyla duyurulan 4K OLED TV serisinde firmanın "WRGB" adını verdiği, kendinden aydınlatmalı ve ara-pikselli özel bir teknoloji kullanılıyor. Bu sayede yaratılan sonsuz kontrast oranı, 33 milyon ara piksel ve parlaklığı daha iyi kontrol edilebilen piksellerle her açıdan daha iyi bir izleme deneyimi ve derin siyah reprodüksiyonu sağlandığı belirtiliyor.

LG'nin 3840 x 2160 piksel çözünürlüklü seri 77, 65 ve 55 inç model seçenekleriyle kullanıcılara sunulacak. En ince noktası 0.6 cm olan TV'lerde ayrıca üst kalite bir ses deneyimi de hedeflenmiş. Şirket bunun için hi-fi teknolojisinin uzman firmalarından Harman Kardon ile işbirliğine gitmiş ve TV'lere Harman üretimi 70 watt çıkış gücüne sahip 4 kanallı hoparlörler standart olarak eklenmiş. Yine LG mühendislerinin aktardıklarına göre şirketin yeni OLED ekranları rekabet ettiği LCD TV'lerden yüzde 82 daha ince, yüzde 20 daha dar ve yüzde 26 daha hafif. LG'nin bu yeni TV serisinin yakın zamanda Türkiye'de de satışa çıkacağını ayrıca belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.