Telegram üzerinden bir günde atılan mesaj sayısı 10 milyara çıktı

Telegram üzerinden bir günde atılan mesaj sayısı 10 milyara çıktı

Bundan yaklaşık iki yıl önce iOS uygulamasını yayınlayan Telegram, şifrelenmiş mesajlaşma uygulamasıyla önemli bir eşiği geride bıraktığını duyurdu. VKontakte  kurucuları Nikolai and Pavel Durov tarafından desteklenen Telegram uygulaması üzerinden bir günde yaklaşık 10 milyar mesaj taşınıyor.

telegram

Kıyas için, geçtiğimiz Mayıs ayında Telegram üzerinden bir günde atılan mesaj sayısı yaklaşık iki milyardı. Uygulamanın kısa sürede ciddi bir büyüme gösterdiği söylenebilir ancak Telegram, güncel kullanıcı sayısını paylaşmıyor, henüz. Yine de 10 milyar etkileyici bir sayı özellikle Facebook'un geçtiğimiz Nisan ayında WhatsApp ve Facebook Messenger üzerinden bir günde toplam 45 milyar adet mesajın gönderildiğini söylediği düşünüldüğünde.

Uygulamasını geliştirmeye devam eden Telegram Facebook'un aksine, yakın zamanda Apple Watch uygulamasını yayınlamıştı. Mesajlaşma uygulaması içinde YouTube, Vimeo gibi servislerden video oynatılmasını sağlayan özelliğiyle birlikte Android'de spesifik bir sohbet içindeki belirli bir mesajı aramanızı sağlayan geliştirmesini Temmuz ayında devreye almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.