ISR, yeni siber tehdit engelleme sistemi TINA Security'yi pazara sundu

ISR, yeni siber tehdit engelleme sistemi TINA Security'yi pazara sundu

2013 yılında Eren Ertem Develi, Emre Yılmaz ve Melih Sarıca tarafından kurulan ISR Bilgi Güvenliği, yeni siber tehdit engelleme sistemi TINA Security ile yerli güvenlik yazılımlarının pazar payını arttırmayı hedefliyor.

Yerli inovatif siber güvenlik ürünleri geliştirme misyonuyla kurulan ve halen TÜBİTAK MARTEK’te yer alan ISR, kurulduğu ilk yıl bir çok küresel markaya kullanıcı doğrulama ve yetkilendirme projeleri geliştirmiş ve sızma testleri, APT, kaynak kod analizi gibi çeşitli güvenlik denetimleri üzerine uzmanlaşmaya başlamış.

Bu ay içinde pazara sunulan yeni TINA Security ise ISR'in son ürünü olarak kurumsal bir donanım çözümü olarak sunuluyor ve son kullanıcılara kadar ulaşarak gelişmek istiyor.

TINA Security yerel pazardaki boşluğu doldurmak istiyor

ISR kurucu ortaklarından Emre Yılmaz'dan aldığımız bilgiye göre TINA, güncel saldırılardan, APT saldırılarına, 0-day (daha önce karşılaşılmamış; sıfır gün) ve gelişmiş saldırılara karşı koruma sağlıyor. Patente konu 12 ayrı teknolojisi bulunan TINA Security, statik kurallar ve imzaların ötesine geçerek yerli ürün pazarındaki önemli bir boşluğu doldurmak istiyor.

Aldığımız bilgilere göre şu anda 3 ayrı tipte (medium, large, enterprise) olarak modellenen TINA Security’ gelecekte bireysel kullanıcılara dönük ürün çeşitleri de sunacak. ISR, maliyetlerin düşürülmesiyle SOHO (single office/home office) segmentine kadar ulaşmayı ve en küçük ağlara kadar dokunmayı hedefliyor.

TINA Security Guvenlik Yazilimi

Genç girişimciler siber güvenlik pazarına yönelmeli ve ama...

Yerli güvenlik yazılımları sektörünün hem bilgi güvenliği hem de ekonomi adına gelişmesi gerektiğini söyleyen Emre Yılmaz, genç girişimcilerin ciddi teşvikler (TÜBİTAK ve KOSGEB) olan bu alana yönelmelerini tavsiye ediyor. Ek olarak bir çok genç arkadaşımızın gerçekleştirdiği çok kıymetli projelerin pazarlama eksikliği nedeniyle hak ettiği noktaya gelemediğinin de altını çiziyor ve ISR olarak genç girişimcilere yardımcı olmak istediklerini belirtiyor.

Günümüzde yeni bir savaş medyanı olan bilgi güvenliği alanında ISR'ın sunduğu ürünün başarısını test edebilmiş değiliz ama yurt içinde AR-GE yapan siber güvenlik yazılımlarının başarıya ulaştığını söyleyebiliriz. Mavituna Security, Intelrad ve 2014'te Comodo Group tarafından satın alınan MyDLP'yi de bu önermeye örnek verebiliriz.

Tesannetwork.com ve TESAN bayiler üzerinden satışa sunulan TINA Security hakkında tinasecurity.com adresinden detaylı bilgi alabilir ve demo talebinde bulunabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.