400 milyon dolarlık dev yatırıma imza atan GrabTaxi, Asya pazarındaki yerini güçlendiriyor

400 milyon dolarlık dev yatırıma imza atan GrabTaxi, Asya pazarındaki yerini güçlendiriyor

Güneydoğu Asya'nın lider mobil araç çağırma servisi GrabTaxi, 6. turda 400 milyon gibi dev bir yatırıma imza attı. Bu yatırımla birlikte GrabTaxi'nin bugüne kadar aldığı toplam yatırım tutarı 930 milyon dolara yükselmiş oldu.

Şirket, yeni kaynağı bölgede hızlı büyüyen rakipleri Uber ve Go-Jek'e karşı yeni pazarlama ve genişleme hamlelerde kullanacak. Güneydoğu Asya pazarında her ne kadar lider olsa da şirket Çin ve Hindistan pazarında oldukça sert bir rekabetle karşı karşıya.

6. tur yatırıma China Investment Corp (CIC) ve Çin Ulusal Servet Fonu (China Sovereign Wealth Fund) öncülük etti. Toplam 750 milyar dolarlık bir fonu yöneten China Investment Corp (CIC) daha öncesinde bir başka bölgesel dev Didi Kuaidi'ye de yatırım yapmıştı. GrabTaxi'nin bu yatırımdan sonra değerlemesinin yaklaşık 15 milyar dolar olduğu söyleniyor.

GrabTaxi'nin Endonezya'daki en büyük rakibi olan online motorsikletli kurye çağırma servisi Go-Jek, geçtiğimiz haftalarda tanıtım kampanyası vesilesiyle 16 bin sürücünü bir stadyum içerisinde toplayarak bir PR kampanyası yürütmüştü.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.