Google, şirketler için yeni Chromebook modelini tanıttı

Google, şirketler için yeni Chromebook modelini tanıttı

Google, bugün San Francisco'da düzenlediği bir etkinlikle yeni Chromebook modelini tanıttı. Dell tarafından üretilen yeni Chromebook, şirketleri hedefliyor ve bu kez daha iddialı bir konfigürasyonla geliyor.

Güvenlik konusundaki endişeleri sonlandırmayı hedefleyen yeni Chromebook, VPN servislerini sistemine entegre etmiş. Chromebook'un şirketlerin kullanımına hazır olduğunu söyleyen Google yöneticisi Rajen Sheth, Netflix, Sanmina ve Starbucks gibi şirketlerin Chromebook'a uyum sağladığını söylüyor.

Daha önce şirketler için Asus Chromebook Flip ve Chromebook Pixel modellerini çıkaran Google, Dell ile iddiasını güçlendirmiş. Yeni Chromebook, Microsoft ve diğer servislerle daha akıcı bir dosya paylaşımı (Windows File Shares (SMB/CIFS), Box, Dropbox, OneDrive), yazıcı bağlantısı konusunda daha geniş bir destek sunuyor.

Dell Chromebook

Karbon fiber kaplamaya sahip (ama hala 1.46 kg) Dell Chromebook, 13.3" inçlik 1080P FHD IPS dokunmatik (veya normal) ekran, 5. nesil Intel Core işlemci, arka aydınlatmalı tuş takımı ve 12 saatlik pil gibi teknik özelliklere sahip. Chrome Device Management adlı geniş özellikli cihaz yöneticisi sayesinde Microsoft mimarisinde çalışan şirketleri de kendine çekmek isteyen Google, yeni Chromebook'u 399  dolardan başlayan fiyatlar etiketiyle 17 Eylül'den itibaren satışa sunacak.

Bilişim yöneticilerinin işini kolaylaştıracak özelliklerle öncelikle teknik kadronun gönlünü kazanmak isteyen Google, yetkili Chrome satıcıları SYNNEX üzerinden teknik destek de sunuyor.

Chromebook yavaş yavaş olgunlaşıyor

Şimdiye kadar yavaş bir ilerleme gösterse de Chromebook'un artık olgunlaşmaya başladığını söylemek sanırım yanlış olmaz. Chrome OS'un özellikle tarayıcı tabanlı internet kullanıcıları için ideal olduğu malum ve Android'den daha kararlı ve güvenli bir dünya sunacağını da söyleyebiliriz.

Ancak son kullanıcıların kitleler halinde bulut tabanlı işletim sistemlerine geçiş yapmak için çok hevesli davranmadığı ortada. Sanırım Google da bunu düşünerek şirketler üzerine oynamaya devam ediyor ve bu konuda ilerleme kaydettiğini de görmek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.