Beklediği karlılığı yakalayamayan Lenovo 3 bin 200 çalışanı işten çıkaracak

Beklediği karlılığı yakalayamayan Lenovo 3 bin 200 çalışanı işten çıkaracak

En büyük bilgisayar ve mobil cihaz üreticilerinden olan Lenovo, çeyrek sonuçlarının beklenenin altında kalması üzerine iş gücünde azalmaya gideceğini duyurdu. Şirket her ne kadar 2015 birinci çeyreğinde bilgisayar üreticileri arasında sahip olduğu pazar payını en yüksek seviyeye çıkarmış olsa da istenen kârlılık oranının yakalanamadığını aktardı.

2015 ikinci çeyreğinde 105 milyon dolar kâr elde ettiğini açıklayan şirket geçen yıl aynı çeyrekle karşılaştırıldığında çeyreksel bazdaki kârlılığı yüzde 51 oranında düşüş gösterdi. Buna rağmen küresel PC üreticileri arasındaki pazar payı yüzde 20,6'ya yükselerek Lenovo'nun sahip olduğu en yüksek pazar payı olarak kayıtlara geçti. Şirket yüzde 3'lük bir büyümeyle 10,7 milyar dolar da gelir duyurdu. Ancak analistler şirketin 11,29 milyar dolar gelir etmesini bekliyordu.

Geçen yılın aynı dönemine göre kârlılığın yüzde 51 azalması, büyük sayılabilecek bir işten çıkarma operasyonunu da beraberinde getirdi. Dünya çapında toplam 60 bin çalışanı bulunan şirket bunun yaklaşık yüzde 5'ine denk gelen 3 bin 200 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Bu şekilde yılda yaklaşık 1,35 milyar dolar tasarruf etmeyi beklediğini aktaran şirket, işten çıkarmaların ağırlıklı olarak üretim ve imalat dışındaki pozisyonlarda yaşanacağını bildirdi. Böylece üretim-imalat dışındaki departmanlarda çalışan toplam ekibin yüzde 10'u işini kaybetmiş olacak.

Görsel Kaynak: Julia Kuznetsova / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.