Google açık kaynak kodlu Android uygulamaları için Android Experiments sayfasını açtı

Google açık kaynak kodlu Android uygulamaları için Android Experiments sayfasını açtı

android

Google, geliştiricilere ilham olabilecek Android tabanlı örnek projeleri yayınlamak üzere Android Experiments adında yeni bir web sitesi açtı. Şirketin Android geliştirici blogunda dün duyurduğu sayfada, kamera uygulamalarından giyilebilir cihazlar için işletim sistemi Android Wear uygulamalarına, donanımdan OPenGL demolarına kadar farklı projeler var. Android'in potansiyelini en iyi şekilde ortaya çıkardığı düşünülen örnek projelerin tümü açık kaynak kodlu.

Dün açılan Android Experiments sayfasında ilk etapta yaklaşık 20 proje bulunuyor ve tüm bunlar Android SDK ve NDK'sı, Android Wear, the IOIO board, Cinder, Processing, OpenFrameworks ve Unity gibi farklı platformlar kullanılarak geliştirilmiş.

Her bir proje sayfasında yapımıyla ilgili detaylı bilgi alınabiliyor; projeler göründüğü cihazın kullanım yönüyle ilgili de fikir veriyor. Google'ın daha önce Chrome Experiments ile yaptığını Android Experiments ile tekrar etmek istediğini söyleyebiliriz. Chrome Experiments'te bugün binin üzerinde uygulamayı görmek mümkün.

Android Experiments tüm geliştiricilere açık, yani dileyen herkes buradan projesini iletebiliyor. İncelemek isterseniz Android Experiments için bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.