Facebook "son dakika haber" uygulaması üzerinde çalışıyor

Facebook

facebook-newsFacebook'un kendi uygulaması dışında farklı ve entegre uygulamalar yayınlaması artık stratejisinin bir parçası haline geldi. Genişleme alanı gördükleri tüm alanlarda (mesajlaşma, fotoğraf, video vb.) yeni uygulamalarla çıkageliyorlar.

Business Insider'da yer alan habere göre, Facebook şu anda son dakika haberleri sunmayı amaçlayan yeni bir uygulama üstünde çalışıyor. Şirket her ne kadar iddialarla ilgili yorum yapamayı reddetmiş olsa da, Facebook Business platformunda yer alan birkaç şirketin uygulamayı pilot olarak denediği bildiriliyor.

Son dakika haberleri Twitter tarzında kullanıcılara aktarmayı planladığı söylenen yeni uygulama için, Facebook'un yayıncılarla da ortaklığa gittiğini ve birlikte çalıştığını belirtmeliyiz. Bildiğiniz gibi Facebook bu yılın Mayıs ayında Instant Articlestanıtmıştı ve yayıncılarla ortaklaşa çalışabileceğinin de sinyallerini vermişti.

Şu anda birkaç yayıncıyla piyasaya çıkacağı söylenen uygulamada, Facebook'un ortaklık yaptığı bu yayıncılar kullanıcılara bir bildirim yollar gibi haberlerini kısa, öz ve mobil şekilde sunabiliyor olacak. Kullanıcılar ise, takip etmek istediği yayıncıları ve konuları, uygulama içerisinde seçerek bu son dakika haberleri akıllı telefonları üstünden hızla takip edebilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.