Canonical Ubuntu telefonları artık Avrupa dışından da sipariş edilebiliyor

Canonical Ubuntu telefonları artık Avrupa dışından da sipariş edilebiliyor

Şimdiye kadar Avrupa kıtasında taraftar bulmaya çalışan Ubuntu tabanlı akıllı telefon üreticisi Canonical, nihayet Avrupa sınırlarının dışına açılıyor. Canonical, BQ’s store üzerinden tüm dünyaya satış yapmaya başlıyor.

Şubat ayında ilk Ubuntu tabanlı akıllı telefonunu Avrupa'da tanıtan Canonical, Haziran ayında tanıttığını ikinci modelinin pazarını da Avrupa ile sınırlı tutmuştu. Henüz yapılan açıklamaya göre Canonical'in İspanyol üreticisi BQ, Aquaris E4.5 Ubuntu Edition ve Aquaris E5 HD Ubuntu Edition modellerini Avrupa dışına da gönderecek.

Özellikle açık kaynak dünyasına gönül verenlerin ilgisini çeken Ubuntu telefon modellerinin her ikisi de Quad Core Cortex A7  işlemci ve 1 GB RAM taşıyor. İki model arasında ekran boyutu, ön kamera, dahili hafıza ve pil kapasitesi açısından küçük sayılabilecek farklılar söz konusu ve sırasıyla 170 Euro (∼520 TL) ve 200 Euro (∼610 TL) fiyatla satışa sunuluyor.

Ubuntu’nun arkasındaki şirket olan Canonical, Avrupa dışındaki kimi ülkelerde (mesela ABD) bazı şebeke frekanslarına bağlı bazı özelliklerinin sınırlı olabileceğini belirtiyor ama bu fiyat etiketiyle zaten Türkiye'ye gümrük vergisi olmadan sipariş etmenin mümkün olmadığını hatırlatmak gerekiyor.

Android ve iOS gibi iki önemli mobil işletim sistemine karşı bir seçenek olarak sunulan Canonical'ın telefonları buton taşımayan ve işaret tabanlı bir arayüze sahip. Doğal (native) uygulamaların sayısının sınırlı sayıda kalması elbette yeni mobil işletim sistemleri için en önemli sorun Canonical için de bu sorun bir engel olmayı sürdürüyor.

Canonical, 2013'te 'iddialı bir mobil işletim sistemi' olarak Ubuntu for Phones'u tanıtmıştı. Şimdiye geniş kitlelere yayılan bir işletim sistemi göremedik ama küresel satışların açılmasının işleri değiştirip değiştirmeyeceğini görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.