Gamebootcamp İstanbul oyun geliştiriciler için hızlandırma programı ve yatırım desteği sunuyor

Gamebootcamp İstanbul oyun geliştiriciler için hızlandırma programı ve yatırım desteği sunuyor

StartersHub bünyesinde dikey hızlandırma programı olarak hayata geçen Gamebootcamp İstanbul, oyun geliştiricileri hedeflediği programında kendi oyununu geliştiren girişimcilere mentorluk desteği ve yatırım imkanı sunuyor. Programa kabul edilecek 10 girişimin hepsi ofis imkanının yanı sıra tohum yatırım alacaklar ve ardından genişletilmiş yatırım alma şansı yakalayabilecekler.

Gamebootcamp İstanbul programına başvuracak girişimciler Netmarble Türkiye, StartersHUB ve Gamebootcamp yöneticileri tarafından değerlendirmeye alınacak ve bir kısa liste oluşturulacak. Kısa liste içerisinde yer alan girişimler 2 Kasım'da başlayacak olan Gamebootcamp seçim günleri boyunca sektörün önde gelen mentorları, eğitmenleri ve yatırımcıları karşısında bire bir yapılacak görüşmeler ve sunumlar ile değerlendirilecek. Seçimin son gününde yatırımcı kurulunun onay verdiği girişimler açıklanarak, 1 Aralık 2015 tarihinde başlayacak programa dahil olacak. Bir dönem içerisinde en fazla 10 girişimin kabul edileceğine de ayrıca belirtelim.

Programa kabul edilecek girişimlerin hepsine tohum sermayesi olarak 20 bin dolar yatırım yapılacağı ve karşılığında yüzde 8 hisse alınacağı belirtiliyor. Ardından ekipler Gamebootcamp İstanbul'un onlara özel olarak sunduğu ofis alanından faydalanarak projelerini geliştirmeye başlayacaklar. Proje geliştirmeleri sırasında yine Netmarble Türkiye, StartersHUB ve Gamebootcamp yöneticileri ve sektörün önde gelenleri tarafından mentorluk desteği, Melodika partnerliği ile oyunlara ses üretimi alanında destekler, oyun geliştirme ve proje yönetimi hakkında eğitimler ve atölye çalışmaları, Unity3D partnerliği ile oyun motoru teknik destekleri ve seminerler verilecek.

Programın süresi projelerin uzunluğu ve başarısına göre proje bazında değişiklik gösterebilecek. En az 3 ay sonunda başarı kriterlerini yerine getiren takımlar projenin ihtiyacına göre belirlenen zamanlar dahilinde programa devam edebilecek. gamebootcamp-istanbul-startuphubs

Program sırasında başarılı olan girişimlere Netmarble Türkiye tarafından yayıncılık desteği verilerek, geliştiricilerin oyunlarını çok kısa sürede Türkiye ve  dünya mobil oyun pazarına açılması da sağlanacak. Üç aylık ilk dönemin sonunda girişimlerin performansları ve hedefleri değerlendirilerek 250 bin dolara yatırım yatırım alma imkanları bulunuyor. Bunun karşılığında ise ilk başta tohum yatırım için verilen yüzde 8 hisseye ek olarak girişimler yüzde 4 daha hisse verecek ve Gamebootcamp İstanbul yüzde 12 pay sahibi olacaklar. Program dahilinde verilen tüm desteklerin toplam 450 bin dolar civarında olması bekleniyor.

12 Ağustos'ta StartersHub’ın Levent’teki ofisinde gerçekleşecek tanıtım ve tanışma organizasyonuna katılmak isteyen oyun geliştiricileri buradan ücretsiz olarak kayıt olabilir, Gamebootcamp İstanbul üzerindende daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.