Boğaz Taksi, online tekne kiralamadan sonra Boğaz'da deniz taksi hizmeti veriyor

Boğaz Taksi, online tekne kiralamadan sonra Boğaz'da deniz taksi hizmeti veriyor

2012 yılında İstanbul'da turistik tekne kiralama sektöründeki boşluğu gören Toros Yalkın, sektördeki düzenlenmemiş hizmet standardını değiştirmek için işe 18 metrekarelik bir ofiste başlar. O dönemde yurt dışından gelen turistlere hizmet veren turların programlarına Boğaz Turu dahil edebilmesi için, grup büyüklüğü ve diğer ihtiyaçlarına göre uzaktan tekne kiralayabileceği bir sistem geliştirir. İki yıl sonra İsviçre’den ilk yatırımını alan Boğaz Taksi, hızla büyüyerek Türkiye'nin önde gelen tekne kiralama servislerinden biri haline gelir.

Boğaz Tekne, ilk günden bu yana, saatlik ya da günlük tekne kiralamak için pazar yeri onlinetekne.com ve Boğaz Taksi'nin uzun dönemli kiralayıp, kendi standartlarına göre düzenleyerek yeniden seyahat acentaları ve kurumsal firmalar  kiraladığı bogaztaksi.com ile online kanalları kullanmasıyla dikkat çeken bir firma. Boğaz Taksi'nin basit bir Google aramasıyla çok sayıda farklı ölçekte şirketle rekabet ettiğini görmek mümkün. Buna karşın geniş yelpazedeki hizmeti, çok farklı ürünler sunması ve bu ürünleri sunarken pazarlama kriterlerini seyahat acentası, kurumsal firma ve bireysel müşteri olarak ayırmasıyla fark yarattığını söylüyor Boğaz Taksi.

bogaztaksi

Bir yıl içinde 25 bin müşteriye tekne kiralama hizmeti verdiğini söyleyen Boğaz Taksi'nin 2 bin 389 adet kurumsal üyesi var; sınırlı bir üyelikle tekne kiralamak isteyen bireysel kullanıcı sayısı  ise 4 bin 970. Bugün Türkiye dışında Hırvatistan,Yunanistan ve Maldivler gibi farklı ülkelerde tekne kiralamanın mümkün olduğu Boğaz Taksi, yüze yakın tedarikçiyle çalıştığını belirtiyor.

Şirketin bundan sonraki planı ise, aynı başarıyı Boğaz'da talebe göre taksi servisiyle tekrar etmek. 2014'te eTohum 40 şirketi arasında yer alan ve Android için yayınlanan Boğaz Taksi, uygulaması ile işe başlayan şirketin uygulamasını kullanarak, İstanbul'un iki yakasındaki onlarca hareket ve varış noktası arasında taksiyle seyahat edebiliyorsunuz. En fazla 6 kişiyi kabul eden taksilerle seyahat ücreti mesafeye göre değişiyor. İstanbul'un trafiğine yakalanmak istemeyen kurumsal müşteriler ya da faturayı paylaşan bireysel müşteriler için iyi bir alternatif olabilir. Boğaz Taksi, bu özellikleriyle deniz taksilere ve yakın zamanda bu alanda hizmet vermeye başlayan UBERTekne'ye rakip bir servis. Buna karşın hedefini İstanbul'la sınırlamıyor. Toros Yalkın, yakında İzmir ve Bodrum'a da açılmayı planladıklarını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.