Motorlu mini kaykay WalkCar pek yakında Tokyo sokaklarında [Video]

Motorlu mini kaykay WalkCar pek yakında Tokyo sokaklarında [Video]

Japon Cocoa Motors şirketinde çalışan Kuniako Saito ile ekibi, toplu taşıma sisteminin en yoğun olduğu dünya şehirlerinin başında yer alan Tokyo için yeni bir yardımcı ulaşım çözümü geliştirdi. 26 yaşındaki mühendisin ilk prototipini ürettiği ‘WalkCar‘ isimli motorlu kaykay, alüminyum gövdeye, 2.5-3 kilogram ağırlığa ve 15 inçlik bir laptopun boyutlarına sahip.

VentureBeat’in haberine göre, kaykay-segway melezi bir taşıyıcı olarak nitelendirilebilecek aracın ev ve sokak için olmak üzere iki versiyonu bulunuyor. İki versiyon da 120 kilograma kadar ağırlık taşıyabiliyor. Saatte 10 kilometre hıza çıkabilen araç üç saatlik şarjla 12 kilometreye kadar yol yapabiliyor.

WalkCar’ı esasen toplu taşıma durakları arasına koşuşturup duran Japon çalışanları düşünerek geliştirdiğini söyleyen Kaito, hareket becerisi azalmış hasta veya yaşlı kimseler için de mobiliteyi artırabilecek bir yardımcı olarak kullanılabileceği düşüncesinde.

Ürüne sahip olmak isteyen Japonya vatandaşları sonbahar aylarından itibaren Kickstarter üzerinden ürünü rezerve edebilecekler. 100 bin Japon Yeni (yaklaşık 800 doları) fiyata sahip olacak ürünün teslimatınınsa 2016 baharında başlaması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.