Opera, mobil uygulama dünyasının Netflix'i Bemobi'yi satın aldı

Opera, mobil uygulama dünyasının Netflix'i Bemobi'yi satın aldı

Farklı ürünleriyle 350 milyon kullanıcıya erişen Opera, bu kez mobil uygulama dünyasından bir girişimi satın aldı. Abonelik modelli mobil uygulamaları keşfetmeyi sağlayan Latin Amerika odaklı Bemobi.com.br'yi satın aldı.

appsclub.com ile Latin Amerika dışına da açılmaya başlayan Bemobi, 'mobil uygulamalar için Netflix' olarak tanımlanıyor. Bemobi, küçük bir haftalık ücret karşılığında ücretli mobil uygulamaları sınırsız olarak kullanma şans veriyor. Bemobi, ücretlendirmeyi mobil operatörler üzerinden yaptığı için kredi kartı kullanma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor ve daha fazla kişiye ulaşabiliyor. Bemobi, şu anda 6 milyon aktif abonesi olduğunu paylaşıyor.

Bemobi'nin çalışma tarzı Opera için önemli zira Norveçli şirketin mobil operatörler iyi bir ilişkisi söz konusu. Uygulamalarını akıllı telefonlarda ön yüklü olarak sunulmasını sağlayan Opera, bu gücünü Bemobi için de kullanarak hızlı bir çıkış yapma şansına sahip.

mobil uygulama indir

Mobil uygulama dünyasında OperaMax gibi farklı uygulamalarla büyümek isteyen ve son yıllarda bu alanda yatırımlar yapan Opera'nın CEO'su Lars Boilesen, Bemobi'nin Opera'ya doğal bir uyum gösterdiğini söylüyor. Opera'nın mevcut uygulama keşfetme servislerine yeni bir boyut katacağını da ekliyor.

Claro, Telefonica, América Móvil vb. önemli operatörlerlerin yanısıra geniş çaplı bir geliştirici kitlesiyle de işbirliği içinde olan Bemobi, katalogundaki uygulama sayısını 500 ile sınırlı tutuyor. App Store veya Google Play'de yükselme şansı bulamayan geliştiricilere yeni bir kaldıraç etkisi sunuyor.

Appsclub mobil uygulama optimizasyonu

Üçüncü çeyrekte tamamlanması beklenen satın almanın sonunda Bemobi CEO'su görevinin başında kalmayı sürdürecek ve küresel büyümeye odaklanacak. 2000 yılında kurulan Bemobi'nin Opera'nın Latin Amerika'daki pazar payını olumlu yönde etkileyeceğine de şüphe yok.

Büyüme hızı beklentilerinin altında kalan Opera da satın alınabilir

Bedeli açıklanmayan satın alma haberinin yanında Opera'nın büyüme konusunda sıkıntılı bir süreçte olduğu da ekleyelim. Gelirlerinde beklentilerin altında kalan şirkete, bazı grupların ilgi gösterdiği ve satın alınabileceğini konuşuluyor.

Opera'nın reklan teknolojileri birimi Opera Mediaworks'ün Mayıs ayında Mobilike'ı satın aldığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.