İkinci el tasarım çantalar için pazaryeri Rebagg 4 milyon dolar yatırım aldı

İkinci el tasarım çantalar için pazaryeri Rebagg 4 milyon dolar yatırım aldı

Son dönemde ikinci el ürünlerin satışının daha fazla ilgi gördüğünü görüyoruz. Özellikle lüks alanda ortaya çıkan girişimler, lüks tüketimin dünya genelinde biraz yavaşlamasının sebebi. Oldukça pahalı fiyatlarla raflardaki yerini alan ünlü markaların tasarım çantaları, bu pazarın ikinci el piyasasını da güçlendiriyor.

Rebagg kısaca ikinci el çantalarınızı satarak para kazanabileceğiniz veya gayet temiz durumda olan ve çoğu "sıfıra yakın" durumdaki tasarım çantaları çok daha ucuza alabileceğiniz bir pazaryeri.

Sistemi basitçe anlatmamız gerekirse ilk etapta satıcılar için çantanızın fotoğrafını çekmek ve onu Rebagg'e göndermek atılacak ilk adım. Sonrasında ise Rebagg ekibi 1 iş gününde değerlemesini yapıyor ve çantanın fiyat teklifini sunuyor. Daha sonra satıcı çantayı kargoluyor, Rebagg ise gelen çantayı özel olarak hazırlıyor, çekimini yapıyor ve ilgili ürünü bu sefer siteye alıcılar için koyuyor.

Rebagg, General Catalyst, Metamorphic Ventures, Crosslink Capital, Founder Collective, Big Sur Ventures-Necotium ve FJ Labs'in de aralarında bulunduğu şirketlerden toplamda 4 milyon dolarlık tohum yatırım almayı başarmış.

Rebagg gelen yatırımı büyümesini sürdürmeye ve daha fazla kişiye ulaşmanın yanı sıra, bünyesine yazılım geliştiricileri katarak teknoloji altyapısını güçlendirmeye harcayacak.

Bundan daha önce ikinci el ürünleri benzer şekilde toplayıp paketleyen Twice adlı girişim de eBay tarafından satın alınmıştı. Lüks tüketimin sınırları aşması kullanıcıları ikinci ele yönlendiriyor ve ikinci el özellikle pahalı ürünlerde ciddi bir alternatif olabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.