Fifteen: Yerli girişimcilerden Instagram için video düzenleme uygulaması

Fifteen: Yerli girişimcilerden Instagram için video düzenleme uygulaması

fifteen video editor instagramInstagram fotoğraf paylaşımında en popüler mobil sosyal ağlardan biri ama video düzenleme konusunda halen gelişmiş bir araç sunmuyor. Yerli girişimcilerin geliştirdiği Fifteen adlı iOS uygulaması da bu fırsatı değerlendirmek istiyor.

Üç kişilik (Ömer Karışman, Altuğ Kiper, Tutku Şekerci) bir ekip tarafından geliştirilen Fifteen'i tam olarak Instagram'ın video odaklı sürümü gibi düşünebilirsiniz. Instagram'da olduğu gibi videonuz üzerinde çeşitli efektler, düzenlemeler yapabiliyorsunuz. Ama düzenleme tarafında yazı ve müzik ekleme gibi ekstra özellikler var.

Fifteen uygulaması şimdilik telefonunuzda kayıtlı videoların düzenlenmesine izin veriyor. Yani Fifteen uygulamasını açarak video çekimi yapamıyorsunuz ama video düzenleme seçeneklerinin tatmin edici seviyede olduğunu söyleyebilirim.

Fifteen video duzenleme Instagram

Müzik ve yazı ekleme detayları da çok ayrıntılı olmamakla birlikte işe yarar nitelikte. Videonuzu düzenledikten sonra telefonunuza kaydedip Instagram'da veya diğer sosyal ağlarda paylaşabiliyorsunuz.

Şu anda ücretsiz olan uygulama reklam üzerinden gelir kazanmayı hedefliyor. Daha önce iOS 8 için klavye eklentisi Interpreter'i geliştiren Ömer Karışman, uygulamanın ilgi görmesi durumunda ücretli bir sürüm geliştiriceklerini söylüyor. Bu sürümün de 'cep telefonunuzda küçük bir film stüdyosu' olarak görev yapacağını ekliyor.

Videolarını kişiselleştirmek isteyenler için ideal bir uygulama olan Fifteen'in önemli bir boşluğu gördüğü aşikar. Ancak bu konuda ne kadar şansı olduğunu bilmiyoruz. Umarım Instagram gelişmiş bir video düzenleme uygulaması çıkarana kadar Fifteen'in popülerleşmesi mümkün olur.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.