Hackerlar'ın Jeep'ten sonraki hedefi Tesla oldu

Hackerlar'ın Jeep'ten sonraki hedefi Tesla oldu

Geçtiğimiz ay güvenlik uzmanları, bir deneme sürüşü sırasında Jeep'in ürettiği bir araca uzaktan erişerek onu otoyoldan çıkarmayı başarmışlardı. Bugün yapılan yeni bir açıklamaya göre uzmanlar bu kez de Tesla Model S'in sistemine uzaktan erişmeyi başararak aracı ve tüm sistemini kapatmayı olanaklı kılan bir güvenlik açığı buldu. İyi haberse, anlaşılacağı üzere, bu deneylerin yalnızca sistemlerdeki açıkları ortaya çıkarmak için yapılan iyi niyetli çalışmalar olması.

Elektrikli otomobil pazarının lideri Tesla, sadece gelişmiş elektrikli motor sistemiylr değil aynı zamanda otomobil üreticileri arasında en 'akıllı' araç içi kumanda sistemlerden bir tanesine sahip olmakla övünüyor. Siber güvelik firması Lookout'un CSO'su Kevin Mahaffey ile Cloudflare'da kıdemli güvenlik uzmanı olarak çalışan Marc Rogers, Tesla üzerinde bir güvenlik açığı arayarak bu ünü test etmek istemişler. Elbette Tesla'nın bu tarz çalışmalara itibar etmesi ve çözümler geliştirme konusundaki uyumu ve hızı, işlerini kolaylaştırmış.

Tesla Model S'i hedef alan güvenlik uzmanları saatte 10 km'den daha düşük bir hızla giden bir araca uzaktan bağlanmayı başarmış. Ardından otomobilin motorunu ve içinde bulunan akıllı sistemi sürücüsünün kontrolü dışında kapatabilmişler. Güvenlik uzmanlarının aktardığına göre aracın içerisindeki tüm ekran ve müzik sistemleri durmuş, otomobil de kısa sürede yalpalayarak stop etmiş.

Geçen Cuma günü Las Vegas'ta düzenlenen siber güvenlik konferansı Def Cof'ta konuşulan açığa karşı Tesla hızlı bir güncelleme yayınlamayı elbette ihmal etmemiş. Güncelleme bugün tüm Tesla otolarına ulaştırılmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.