Xbox One kullanıcıları Windows 10'u Eylül'den itibaren test edebilecek

Xbox One kullanıcıları Windows 10'u Eylül'den itibaren test edebilecek

xbox-one-microsoft-windows-10Microsoft'un multi-platform işletim sistemi Windows 10 bilindiği gibi bilgisayar, akıllı telefon, tablet ve oyun konsollarında çalışacak. Geçtiğimiz hafta bilgisayarlar için Windows 10'u yayınlayan şirket, Xbox One için Windows 10 güncellemesinin test versiyonunu Eylül ayında kullanıcılara sunacağını açıkladı.

E3 konferansında Xbox One'ın sahip olacağı yeni arayüzün ön tanıtımını yapan şirket, Windows 10 güncellemesiyle birlikte Xbox'ın birçok sorununu çözüme kavuşturmak istiyor. Bu sorunların başındaysa hız geliyor. Xbox'ın mühendislik ekibinin başında yer alan Mike Ybarra'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklama göre belirlenen test kullanıcıları Windows 10'u Xbox için Eylül ayında test edecek, ardından şirket aldığı geri bildirimler üzerinde 2 ay çalışarak tüm kullanıcılar için Kasım ayında Windows 10'u yayınlayacak. Yeni işletim sistemi konsola aynı zamanda şirketin akıllı asistanı Cortana'yı da getirecek.

Bu güncellemeyle birlikte kullanıcıların en fazla şikayet ettiği hız konusunun aşılması planlanıyor. Mevcut Xbox One ana ekranının özellikle fonksiyonlar arası (arkadaş listesinden - parti chat sayfasına ya da yüklü oyunlar sayfasına) geçişlerde yavaş olduğu konusunda şirkete oldukça fazla şikayet yöneltiliyor. Kinect'e sahip olan Xbox One kullanıcıları sesli komutla arkadaşlarına oyun daveti yollayabilecekler ya da oynadıklarını oyunun video kaydını sesli komut ile verebilecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.