Bukombin.com, SBK Holding bünyesine katıldı

Bukombin.com, SBK Holding bünyesine katıldı

2013 yılında kurulan moda odaklı girişimlerden Bukombin.com, SBK Holding tarafından satın alındı. Bugün.com.tr'de çıkan habere göre SBK Holding, şirkete iki yıl içinde 50 milyon dolar yatırım yapacak. Söz konusu yatırım, geçtiğimiz aylarda İngiliz fonu AIM'in Türkiye'ye getireceği 600 milyon dolarlık fondan yapılacak.

Madencilikten teknolojiye kadar farklı sektörlerde yatırımları olan SBK Holding'in mali krize giren şirketler satın almak konusunda bilinirliğinden bahsediliyor ancak söz konusu haberde Bukombin.com için böyle bir detaya yer verilmiyor.

Kısaca hatırlatmak gerekirse, Bukombin.com'da kullanıcılar moda ve dekorasyon ürünleriyle kombin yapabiliyor ve seçtiği ürünleri Bukombin.com yönlendirmesiyle ilgili e-ticaret sitelerinden satın alabiliyor. Bukombin bu satışlarda  yüzde 3-10 arasında bir komisyon alıyor.

Can Demirer (solda) - Sezgin Baran Korkmaz

Haber göre satın alma sonrasında kurucu ortaklardan Can Demirer, iş geliştirme direktörü olarak Bukombin'i yönetmeye devam edecek. Büyümek için sermaye yatırımına ihtiyaç duyduklarını belirten Demirer, daha önce Çin'li bir şirkete sattıkları altyapıyı (bir işbirliği olarak paylaşmıştık) daha da geliştireceklerini belirtiyor.

40 milyon TL ticaret hacmi

Geçen ayki ticaret hacmi 40 milyon TL düzeyinde olduğu belirtilen girişimin sosyal medya üzerinden kadınlar arasındaki viral etkisinin altı çiziliyor. SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, Bukombin'in ticaret hacmini 3 katına çıkardıktan sonra siteyi satmayı planladıklarını ve 14'ü tam zamanlı istihdam edilen 250'ye yakın blog yazarının Bukombin için çalıştığını paylaşıyor. Toplam çalışan sayısı ise 160.

Bukombin.com kombin sitesi

Bukombin otobüsleri yollara çıkacak

Sezgin Baran Korkmaz'ın paylaştığı bilgilere göre Bukombin için Maslak'ta 2 bin 500 metrekarelik yeni bir ofis tutulmuş. İflas eden bir otobüs şirketinden satın alınan 10 yolcu otobüsüyle kullanıcılar ürünleri deneyebilecek ve siparişi yine bukombin.com üzerinden verecek. Can Demirer de ziyaretçilerin çoğu İstanbul gibi büyük şehirlerden olsa da, satın alma payının Anadolu'da daha yüksek olduğunu belirtiyor. Anadolu'da fiziksel mağaza eksikliğinin bunda etkili olduğunu, Adana ve Diyarbakır'da çok iyi satış  yaptıklarını da ekliyor.

Bukombin'in Türkiye'de e-ticaret pazarı ortalamalarından daha hızlı bir büyüme gerçekleştirip gerçekleştirmediğini bilmiyoruz ancak bundan sonra daha etkili bir mecra haline geleceğini söyleyebiliriz. Can Demirer'den konuyla ilgili bir dönüş aldığımızda sizlerle paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.