BMW, sürücüleri yol üzerindeki trafik ışıklarının rengi hakkında bilgilendirecek

BMW, sürücüleri yol üzerindeki trafik ışıklarının rengi hakkında bilgilendirecek

Her gün kırmızı ışıkta geçen sürücülerin sebep olduğu onlarca kaza yaşanıyor. Aniden fark edilen kırmızı ışıkta durmaya çalışanların kontrolü kaybederek kazaya neden olması da söz konusu. Son zamanlarda akıllı araç sistemlerine yatırımlarıyla adından sıkça söz ettiren BMW, 'kırımızı ışık'la ilgili verileri işlevsel hale getirerek sürüş sistemine (iDrive) yenilikçi bir uyarı sistemi olarak entegre etmeye karar verdi.

BMW araç sahipleri EnLighten isimli iOS uygulamasını indirerek araçlarında bulunan iDrive sistemiyle eşleştirebiliyor ve onun yardımıyla güzergahları üzerindeki trafik ışıkları, en yakındaki trafik ışığının mevcut rengi ve ne zaman renk değiştireceğiyle ilgili bilgileri arabalarının içerisinde yer alan ekranlar üzerinde görebiliyor, uyarılar alabiliyor. Sistem bunu yaparken şehir trafik ışığı yönetim sistemi ve GPS'ten faydalanıyor.

Sistem, sürücünün güvenliği için akıllı tahminlerde de bulunabiliyor. Örneğin aracın mevcut hızı, en yakın trafik lambası ve oraya varıldığında yanıyor olacak olan renk gibi değişkenler kullanılarak ne zaman frene basmanız, arabanızı ne zaman yavaşlatmaya başlatmanız gerektiği gibi öneriler sunuyor. BMW böylece yol ve yolcu güvenliğini olabildiğince arttırmak istiyor.

Portland, Eugene, Oregon ve Salt Lake City'de bulunan BMW sürücüleri uygulamayı halihazırda test edebiliyorlar. BMW'nin bunu tüm araçlarına ne zaman taşıyacağıysa henüz belli değil.

Görsel Kaynak: Jordan Tan / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.