Uber operasyonunu büyütmek için Hindistan'a 1 milyar dolar yatırım yapıyor

Uber operasyonunu büyütmek için Hindistan'a 1 milyar dolar yatırım yapıyor

Araç paylaşım servislerinin kıyasıya rekabet ettiği Hindistan pazarındaki üç büyük oyuncudan biri olan Uber, ülkedeki pazar payını genişletmek ve hızlı büyümesini devam ettirmek için 1 milyar dolar yatırım yapacağını resmi olarak duyurdu. 1 milyar dolarlık yeni yatırım önümüzdeki dokuz ay içerisinde ülkedeki operasyonlara aktarılacak.

Uber'in Hindistan operasyonundan sorumlu müdürü Amit Jain, her ay yüzde 40 büyüdüklerini açıklamıştı. Bu büyüme rakamını göz önüne aldığımızda şirketin ABD'den sonra en fazla önem verdiği pazarın neden Hindistan olduğunu daha iyi anlayabiliyoruz. Yeni yatırımla birlikte şirket Hindistan'da hizmet verdiği şehir sayısını arttıracağını bununla birlikte ülkeye özel yeni ürünler ve hizmetler geliştireceğini de söyledi.

Şu anda Hindistan'da 18 şehirde hizmet veren Uber, gelecek 9 ay içerisinde günlük olarak 1 milyon yolculuğa aracılık etmek istiyor. 2013 yılında hizmet vermeye başladığı Hindistan pazarında bugüne kadar birçok sorunla karşılaşan şirket bunların hepsini ülkeye özel olarak geliştirdiği çözümlerle aştı. Bunların arasında yolcuların kendilerini tehlike hissettiklerinde yardım çağırmak için araç içinde kullanabilecekleri özel bir buton ve düşük maliyetli yolculuk seçenekleri bulunuyor. Şirket ülkedeki büyümesiyle birlikte 2016 yılında 200 bin kişiye iş imkanı oluşturacağını ve 2020 yılında da 50 bin kadına ülkede iş imkanı sunacağını açıklamıştı.

Görsel Kaynak: eskay / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.