Samsung Pay, MasterCard işbirliğiyle Avrupa'ya geliyor

Samsung Pay, MasterCard işbirliğiyle Avrupa'ya geliyor

samsung-mastercardSamsung'un Apple Pay'e rakip mobil ödeme sistemi çözümü Samsung Pay, şirketin MasterCard ile yaptığı işbirliği çerçevesinde Avrupa'ya geliyor.

Samsung'un 2015 yılı başlarında satın aldığı LoopPay'in gücünden de yararlanan Samsung, mobil ödeme servisi çözümünün denemelerine Güney Kore'de Ağustos ayı içerisinde başlayacak. Aynı şekilde servis yine test sürümüyle ABD'de de yakın zamanda kullanıma açılacak. Avrupa pazarı içinse şirket MasterCard ile partnerlik anlaşması imzaladı.

Samsung akıllı telefonlarında MasterCard Digital Enablement Service (MDES) teknolojisi kullanılacak. Bu özellik sayesinde kullanıcılar NFC temelli olarak mobil cihazlarından temassız olarak ödemelerine gerçekleştirebilecekler. Avrupa'da Samsung Pay'in tam olarak ne zaman kullanıma açılacağıyla ilgili bir bilgiyi iki şirket de şu an için veremiyor.

Samsung ve Apple'ın ödeme sistemleri arasındaki en temel farklardan bir tanesi MST (magnetic strip technologies) teknolojisi. Apple bu teknolojiyi desteklemezken Samsung destekliyor ve hali hazırda MST kullanan 30 milyon perakendeciyle çalışabileceğini söylüyor.

Görsel Kaynak: Settawat Udom / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.