Morhipo, Europe500 raporuna göre Avrupa'nın en hızlı büyüyen e-ticaret şirketi

Morhipo, Europe500 raporuna göre Avrupa'nın en hızlı büyüyen e-ticaret şirketi

Internet Retailer'ın her yıl düzenli olarak Avrupa'nın en hızlı büyüyen e-ticaret şirketlerini sıraladığı Europe500 araştırmasının bu yılki sonuçları açıklandı. Listenin zirvesinde 2014 yılında yaklaşık yüzde 117 büyüyen Morhipo.com var.

Avrupa'nın en hızlı büyüyen ilk beş e-ticaret şirketi arasına girmeyi başaran Türkiye’den ikinci isimse Hepsiburada.com. Yüzde 90'lık büyüme oranıyla Hepsiburada.com, listenin beşinci sırasında.

E-ticaretin ağırlık merkezi Doğu'ya doğru kayıyor

Avrupa'nın en hızlı büyüyen 50 e-perakendecisinden 17'sinin Birleşik Krallık kökenli olduğu raporda, ülkenin Almanya ve Fransa ile birlikte e-ticaret satışları açısından Batı Avrupa'da lider konumda olduğuna dikkat çekiliyor. Ancak e-ticaretin ağırlık merkezi doğuya doğru kayıyor. Zira en hızlı büyüyenler listesinde Rusya'nın Wikimart'ı yüzde 111'lik büyüme oranıyla ikinci sırada yer alıyor. Yani ilk beşte yer alan üç e-ticaret şirketi Batı Avrupa'da konumlanmıyor.

Europe500 raporunda Avrupa e-ticaret pazarı, büyüklük açısından Çin’den sonra ikinci sırada yer alıyor. Rapora göre e-ticaret sektörü 2014’te yüzde 16 büyürken, rapordaki 500 e-ticaret sitesinin toplam satış hacminin ise 141,5 milyar dolara ulaştığı belirtiliyor. İngiltere, Almanya ve Fransa’dan köklü e-ticaret sitelerinin de bulunduğu araştırmada Doğu Avrupa ve Türkiye’deki e-ticaret sitelerinin tüm Avrupa’ya kıyasla benzerlerinden daha başarılı olduğu dikkat çekiyor.

europe500 Raporda küresel perakendecilerin özellikle Türkiye ve Rusya başta olmak üzere, Akdeniz ve Doğu Avrupa pazarlarına dikkat etmesi gerektiği belirtiliyor.

Raporu incelemek için bağlantıyı takip edin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.