IBM, veritabanı hizmetleri sunan Y Combinator destekli Compose'u satın aldı

IBM, veritabanı hizmetleri sunan Y Combinator destekli Compose'u satın aldı

Mobil ve web uygulamalarında güçlü bir veritabanı oluşturmayı sağlayan Compose.io, IBM tarafından satın alındı. MongoHQ olarak tanınan ve büyük ölçekte veritabanı yönetimini kolaylaştıran Compose, Y Combinator'a seçilmiş bir girişimdi.

2010 yılında kurulan ve şimdiye de 6.4 milyon dolar yatırım alan Compose'un satış değeri açıklanmadı ancak Y Combinator ve büyük yatırımcısı Trinity Ventures adına başarılı bir çıkış olduğuna şüphe yok. Dünya genelinde 4 farklı ofisi olan girişim, mevcut durumda 3.600 şirkete hizmet veriyor. Farklı sektörlerden bu şirketlerin yönettiği veritabanı sayısı ise 100 bini buluyor. Compose, satın alma sonrasında da bu şirketlere aynı şekilde hizmet vermeyi sürdürecek.

MongoDB üzerinde uzmanlaşmış olsa da Elasticsearch, RethinkDB, Redis ve PostgreSQL gibi veritabanı uygulamaları için de servisler sunuyor. Müşterileri için veritabanı yönetimi de yapan Compose, AWS, DigitalOcean ve Softlayer üzerinde tuttuğu veritabanlarını satın alma sonrasında IBM’in Bluemix platformu taşıması da bekleniyor.Compose'un IBM'in bulut tabanlı veritabanı teknolojilerinde elini güçlendireceği malum. Özellikle Bluemix entegrasyonuyla uygulama geliştiriciler için faydalı olması bekleniyor.

Compose CEO'su Kurt Mackey de bu satın almayla daha iyi bir platform geliştireceklerini dile getiriyor.DBaaS (Database as a service) olarak kategorilendirilen Compose, geliştiricilerin işlerini kolaylaştıran ek hizmetlerin giderek popüler olacağına iyi bir örnek. Keza yazılım-tasarım süreçleri için de benzer şeyi söyleyebilir, geçtiğimiz günlerde Y Combinator'a seçilen yerli girişim Zeplin.io'yu da buna örnek gösterebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.