Netmarble, mobil oyun stüdyosu SGN'e 130 milyon dolar yatırım yaptı

Netmarble, mobil oyun stüdyosu SGN'e 130 milyon dolar yatırım yaptı

2013 yılında Joy Game'i satın alarak Türkiye pazarına giriş yapan Netmarble dünyadaki operasyonlarını hız kesmeden büyüttü. Güney Koreli şirket, son dönemde Asyalı birçok oyun yapımcısı ve yayıncısının yaptığı gibi ABD pazarına da ciddi miktarda yatırım yaptı. Son olarak ABD'nin en büyük mobil oyun stüdyolarından olan SGN'e 130 milyon dolar yatırım yapan Netmarble'ın SGN'den bu anlaşma sonrasında yüzde kaç hisse aldığı ise açıklanmadı.

Yatırım büyüklüğü açısından bakıldığında 2013 yılından bu yana Asya merkezli şirketlerin mobil oyun alanında ABD'de yaptıkları en büyük yatırım olma özelliğini taşıyor. Dünyanın en büyük mobil oyuncu kitlesini ve marketini ellerinde bulunduran Asyalı oyun üreticileri özellikle son iki yıldır ABD pazarına giriş yaparak birçok oyun stüdyosuna yatırım yapmıştı.

Asya merkezli şirketlerin ABD'de yaptıkları mobil oyun yatırımlarının en büyüklerini sıralamamız gerekirse, Tencent'in Glu Mobile'e yaptığı 126 milyon dolar ve Pocket Gems'e yaptığı 60 milyon dolarlık yatırım ilk sırada yer alıyor. Çinli e-ticaret devi Alibaba'da Kabam'a 120 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmişti. Sega ise Demiurge Studios ve Ignited Artists'e yatırım yapmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.