Line ucuz Androidli telefonlar için Line Lite uygulamasını tanıttı

Line ucuz Androidli telefonlar için Line Lite uygulamasını tanıttı

Mobil mesajlaşma pazarının Japon oyuncusu Line da düşük segmentteki Androidli cihazlara yönelik yeni bir uygulama yayınladı. Gelişmekte olan pazarları hedefleyen uygulamanın adı Line Lite.

205 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip olan Line, bu yeni uygulamayla kullanıcı kitlesini farklı bir doğrultuda genişletmek istiyor. Şimdiye kadar gelişmiş pazarlarda tüm özellikleriyle boy gösteren Line uygulaması, gelişmekte olan ülkelere daha basit bir formatla popülerliği yakalamayı hedefliyor. Line Lite ile sadece yazılı iletişime (etiketler dahil) izin veriliyor.

Sadece 1MB'lık indirme boyutuna sahip olan Line Lite uygulaması, ilk olarak Cezayir, Kolombiya, Mısır ve Hindistan gibi pazarlarda indirilebilir durumda. Türkiye ise en azından şimdilik listede yer almıyor.

Line yetkilileri gelecekte yeni özelliklerin eklenebileceğini söylüyor ancak bu özelliklerin ucuz Androidli cihazların kaldırabileceği düzeyde olacağını da unutmamak gerekiyor.

Her ne kadar Line kullanıcılarının yarısı Japonya, Tayland ve Tayvan'da yer alsa da Türkiye'de TV reklamları dahi veren Line'ın küresel bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Gelişmekte olan ülkeleri hedeflemesi de bu anlamda oldukça doğal. Özellikle Facebook'un bu konuda oldukça atak (bkz: Facebook Lite) davranması da, Line ve benzer uygulamaların bu adımları atmasını zorunlu kılıyor.

Halka arz çalışmaları devam eden Line, son olarak Line Music uygulamasıyla farklı bir gelir kanalı daha açmıştı. Şu an için Line Lite'ın iOS sürümünün yayınlamasının düşünülmediği de paylaşmadan geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.