GoPro video lisanslama platformunu tanıttı

GoPro video lisanslama platformunu tanıttı

Aksiyon kameraları üreten bir donanım odaklı girişim olan GoPro, artık servis konusunda da hizmet verecek şekilde kendini konumlandırmış gibi gözüküyor.

Son olarak yeni kamerası GoPro Session'ı duyuran şirket, açtığı video lisanslama portalıyla hem GoPro kullanıcılarına para kazandıracak hem de kendine yeni bir gelir kalemi yaratacak.

GoPro, kendi ürünüyle içerik üreten kullanıcı topluluğunun çıkarlarını düşünerek hareket etmiş. GoPro ile video oluşturanlar, lisanslama portalına girerek yarattığı içeri lisanslayabilecek ve satabilecek. Böylece GoPro, kendi bünyesinde bir stok video platformu yaratmış olacak.

Şu an için kısıtlı sayıda ve onaylı kullanıcı tarafından kullanılabilen portal, GoPro kullanıcılarının videolarını ajanslara ya da medya organlarına satmasına aracı olacak. 6 aylık kullanım hakkıyla videoların 1000 dolar gibi bir rakama satılabileceği ise gelen bilgiler arasında. Satın almacılar ise videoların önizleme olarak watermark ile izleyebilecek. Bu sistem herhangi bir stok fotoğraf/video sitesi ile aynı şekilde işliyor.

Şu anda aktif olarak ziyaret edilebilen GoPro'nun lisanslama portalında toplam 603 video bulunuyor ve yakın gelecekte yeni kullanıcıların katılımıyla da sayının artması bekleniyor. Bazı videoların 4K kalitesinde olması ise pek çok ajans ya da medyanın bu yüksek kaliteli içeriğe ilgi gösterebileceğini düşündürüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.