Twitter'a erişim engellendi [Güncellendi]

Twitter'a erişim engellendi [Güncellendi]

twitter turkey ban

Twitter'a erişim Türkiye'de bir kez daha engellendi. Kısa bir süre önce kapatılacağı yönünde duyumlar aldığımız Twitter ile ilgili yasal bir karar açıklanmış değil. TİB’in Erişim Engelleme Karar Sorgulama sayfasında da henüz bir karar görünmüyor. Ancak TTNET, Vodafone ve Avea şebekeleri üzerinden Twitter'a girmek an itibarıyla mümkün değil.

20 Temmuz'da Suruç'ta yaşanan katliam yüzünden siyasi gerilimin bir kez daha yükseldiği Türkiye'de, fatura bir kez daha Twitter'a kesilmiş olabilir. Yeni bilgiler geldikçe haberimizi güncelleyeceğiz.

Güncelleme 1: Saat 11:34 itibariyle Twitter'a Turkcell, Vodafone ve Avea şebekelerinden erişmek mümkün değil. Karar Superonline, TTNET ve Uydunet'in de aralarında olduğu servis sağlayıcılar tarafından da uygulanıyor.

Güncelleme 2: Engelleme kararı, Suruç Sulh Ceza Hakimliği'nin bugün verdiği Suruç'taki saldırıya ait görüntülerin yazılı ve görsel basında kullanılmasına ilişkin yayın yasağından hemen sonra geldi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Suruç Cumhuriyet Başsavcılığının başvurusu üzerine Suruç Sulh Ceza Hakimliği, patlama anı görüntülerinin internet siteleri ve sosyal medyadan da kaldırılmasına karar verdi. Görüntüleri kaldırmayan platformlara ise erişim engeli kararı getirildi. Erişim Sağlayıcıları Birliğinin (ESB), söz konusu kararı ilgili basın kuruluşları, internet siteleri ve sosyal paylaşım platformlarına bildirdiği belirtiliyor.

Twitter'daki içeriğin çıkarılmasının zaman alması nedeniyle devreye giren erişim engellenmesi durumunun, içeriklerin kaldırılmasıyla birlikte gün içinde ortadan kalkması bekleniyor.

Güncelleme 3: ESB'nin kararı ilettiği platformlar arasında tahmin edebileceğiniz gibi Facebook ve YouTube da yer alıyor. Kararın ulaştığı internet sitelerinin listesini yayınlayan türk-internet.com'un haberinde yasaklı URL'leri kaldırmak konusunda Twitter'a göre hızlı davranan Facebook ve YouTube'a erişimin bu nedenle tamamen engellenmediği anlaşılıyor. Haberde Türk Telekom'un Twitter'daki yasaklı bağlantılar kaldırılıncaya kadar, Twitter isteklerini kendisine ait olan 195.175.3939 nolu IP'ye yönlendirdiği ve bu nedenle siteye erişilemediği de konuyla ilgili yeni bir detay olarak göze çarpıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.