Starbucks, NY Times ile mobil haber uygulaması olma yolunda ilk adımı atıyor

Starbucks, NY Times ile mobil haber uygulaması olma yolunda ilk adımı atıyor

Mobil dönüşüm hızlandıkça farklı hizmetler arasındaki işbirlikleri de daha çok gündeme geliyor. Mobil tarafta yenilikleri yakından takip eden Starbucks, The New York Times ile müşterilerine ücretsiz haberler sunmaya hazırlanıyor.

Önümüzdeki yıl devreye alınacak yenilikle sayıları 10 milyonu bulan My Starbucks Rewards abonelerine günün öne çıkan NYT makaleleri, politika ve ekonomi gibi konularda çeşitli makaleler sunulacak. Bu üyeler NYT için basılı veya dijital abonelikleriyle Startbucks uygulamasında yıldız/puan kazanabilecek.

Seattle merkezli küresel kahve zinciri, bu yeni anlaşmayla sadık müşterilerini hem ödüllendirmek hem de onlarla daha fazla temas kurmak istiyor. Her ne kadar sınırlı bir işbirliği gibi görünse de bu adım dijital yayıncılıkta elini güçlendirmek isteyen ve Mayıs ayında NYT Now uygulamasını ücretsiz hale getiren The New York Times için büyümeye müsait bir alan gibi görünüyor.

Hali hazırda Starbucks Digital Network aracılığıyla ABD'deki bir çok Starbucks mağazarında NYTimes.com'da günlük 15 makaleye kadar ücretsiz erişim imkanı sunuluyor. NYT, basılı olarak da Starbucks mağazaları üzerinden dağıtımını sürdürüyor.

Starbucks CEO'su Howard Schultz, NYT işbirliğinin 2016'nın ilk yarısında başlayacağını ve zamanla yeni yayıncıların da bu zincire ekleneceğinin altını çiziyor. Kısacası Starbucks, kendi uygulamasını müşterileri için haber alma yönünde ihtiyacı karşılayacak bir uygulama haline getirmek istiyor.

Mobilde müşteriyle daha fazla etkileşim kurmak isteyen Starbucks, Mayıs ayında da Spotify ile de bir anlaşma imzalamıştı. Müzikten sonra haber gibi en önemli günlük içerik kanalına odaklanması da bu stratejinin önemli bir parçası gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.