Flipboard 50 milyon dolar yatırım aldı

Kullanıcıların kişiselleştirilmiş dergilerini oluşturmaya izin veren girişim Flipboard, sessiz sedasız Seri D yatırımını da aldı. Gelen 50 milyon dolarlık yatırım, Flipboard'un iş geliştirmesine ve bağımsız kalmasına aracılık etmeye çalışacak.

Bugüne dek aldığı yatırımın miktarı 160 milyon doları geçen Flipboard'un aylık aktif kullanıcı sayısı da 60 milyon kişi civarında. Bu bağlamda kullanıcıların da oldukça tuttuğunu söyleyebileceğimiz Flipboard, değerlemesini de yükseltmiş oldu. Bir önceki yatırım turunda 800 milyon dolarlık değerlemeye erişen Flipboard'un değerlemesinin bu son yatırımla 1 milyar doları aştığı tahmin ediliyor.

Yatırımın resmi belgelerinde Flipboard'un yönetim kuruluna herhangi bir isim katılmazken, bu da yatırımın yine önceki yatırımcılardan geldiğinin tahmin edilmesine yol açtı.

İsmi daha önce Google, Yahoo ve Twitter gibi devlerle anılan Flipboard'un bu şirketlerden biri tarafından satın alınması bekleniyordu. Ancak gelen yatırım böyle bir durumun en azından kısa bir süre daha olmayacağının göstergesi. Son olarak Flipboard CEO'su ve kurucu ortağı Mike McCue'nun Twitter yönetim kurulu üyelerinden biri olduğunu ve Twitter'ın boşalan CEO koltuğuna adaylardan biri olduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.