Y Combinator'ın yeni destek programı YC Fellowship için başvurular başladı

Y Combinator'ın yeni destek programı YC Fellowship için başvurular başladı

y combinator sunum gunu vizera

Y Combinator, henüz "çok çok erken aşamada" olan girişimleri hedefleyen yeni destek programı YC Fellowship'i duyurdu. Fikir aşamasındaki girişimlerin bile az da olsa bir sermaye desteğiyle endüstriye kazandırılabileceğini savunan Y Combinator, tipik girişim hızlandırma programından daha az bütçe ve daha hafif bir programla yeni girişimleri destekleyecek.

Y Combinator'ın ilk kez deneyeceği YC Fellowship programının destek miktarı 12 bin dolar ve yıllık 20 girişimi desteklemesi amaçlanıyor. Girişim hızlandırma programında olduğu gibi desteklerin dünya çapında farklı bölgelerden gelen girişimler arasında paylaştırılması planlanıyor. Desteklenecek olan girişimlerin o güne kadar hiç yatırım almamış olması ön koşullardan biri. Programa başvurmak isteyenlerin bir fikri ya da en fazla bir prototipi olması yeterli.

YC Fellow'ları yani YC bursiyerlerinin San Francisco'ya taşınması da zorunlu değil. Girişimlere taşınmalarını tavsiye etse de Y Combinator, alternatif olarak ofis saatleri video sohbet üzerinden de sağlıyor. 8 hafta sürecek olan program Mountain View'daki bir etkinlikle başlayacak.

Bununla birlikte bursiyerler, AWS ve Microsoft barındırma kredileri gibi Y Combinator desteklerinden de faydalandırılıyor. Bursiyerlerin program süresince tam zamanlı olarak projeleri üzerinde çalışması bekleniyor. Programda başarısız olanlar için tekrar başvuru sınırı bulunmuyor, yani kabul edilir ancak istediğiniz performansı gösteremezseniz tekrar başvurmanız da mümkün.

Bu yıl Eylül ortasında başlayıp, Kasım ortasında sona erecek olan YC Fellowship programına başvurular 27 Temmuz'a kadar devam ediyor. Başvurmak için bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.