Microsoft, bulut güvenliği üzerinde çalışan Adallom'u 320 milyon dolara satın alıyor

Microsoft, bulut güvenliği üzerinde çalışan Adallom'u 320 milyon dolara satın alıyor

Geçtiğimiz ay popüler “to-do list”(yapılacaklar listesi olarak çevirebiliriz) uygulaması Wunderlist‘in geliştiricisi ve sahibi 6Wunderkindersatın alan Microsoft, şirket satın almalarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. İsrail merkezli olarak bulut üzerinde bulunan verilerin güvenliği üzerinde şirketlere çözümler sunan Adallom'u 320 milyon dolara satın alıyor.

Adallom bulut üzerinde veri barındıran tüm şirketler için veri güvenliği çözümleri sağlıyor. Özellikle bulutta tutulan ERP ve CRM verilerinin şirketler için çok kritik olduğunu belirten şirket, bunlar için kanıtlanmış güvenlik çözümlerini tüm kullanıcılar için platform ve lokasyon bağımsız olarak sunduklarının altını çiziyor. Microsoft'un ise Adallom'u satın aldıktan sonra şirketi müşteriler için kapatıp kendi bünyesine mi dahil edeceği yoksa normal çalışmasına izin verip vermeyeceği ise bilinmiyor.

Microsoft'un bu satın almayla birlikte İsrail'de bir siber güvenlik operasyon merkezi açacağı da söylentiler arasında. Microsoft ve Adallom henüz satın almayla ve anlaşmanın detaylarıyla ilgili resmi bir açıklama yayınlamadı ancak anlaşmanın birkaç gün içerisinde duyurulması planlanıyor. Microsoft'un 2002 ile 2015 arasında yaptığı şirket satın almaları grafiğini aşağıdan inceleyebilirsiniz.

microsoftun_2002_ile_2015_yillari_arasinda_satin_aldigi_sirketler_ve_satin_alma_degerleri_828_b

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.