Sankonline'ın yeni projesi Dohire.net mülakatları çevrimiçi ortama taşıyor

Sankonline'ın yeni projesi Dohire.net mülakatları çevrimiçi ortama taşıyor

Dohire Online MulakatSanko Holding‘in internet yatırımlarını yönetmek amacıyla kurduğu yatırım ve proje şirketi Sankonline, kendi bünyesinde geliştirdiği çevrimiçi mülakat girişimi Dohire.net'i tanıttı.

2014 yılında kurulan ve daha önce Ödeal'a yatırım yaptığını paylaştığımız Sankonline, Dohire ile Türkiye’deki insan kaynakları sektörünün temel ihtiyaçlarına cevap vermek istiyor. İşe alım süreçlerini kolaylaştırmak ve verimliliği artırmak isteyen Dohire, insan kaynakları bölümlerine adaylarla uzaktan çevrimiçi mülakat yapma şansı sunuyor.

Canlı görüşme değil, video kaydıyla soru yanıtlama

Dohire, iş başvurularını değerlendirirken adayla telefon görüşmesini yeterli bulmayan ama adaya yüzyüze görüşme randevusu vermek istemeyen İK birimleri için ideal bir hizmet sunuyor. Adaylar İK yetkilisinin hazırladığı sorulara, canlı olarak değil, uygun olduğunda cevaplarını kaydetip paylaşıyor. Bu kayıtlar hem İK yetkilileri hem de diğer yetkililer tarafından izlenilebiliyor.

Dohire ise alim

Adaylar ve işverenler için avantajlar

Android uygulaması da bulunan Dohire'ın başvuru değerlendirme sürecini hızlandıracağını ve İK yetkililerinin adaylara daha fazla şans tanıyabileceğini düşünebiliriz. Bununla beraber adayların video kayıt oluştururken birden fazla deneme yapabilmesi ilk intibanın daha olumlu olması adına bir avantaj. Buna karşılık yanıtlara hem sorular hem de teslim için bir süre kısıtlaması konulması da görüşmenin verimliliği adına faydalı bir yaklaşım.

Sankonline'ın paylaştığı rakamlara göre işe alım uzmanları en çok mülakatlarlarda vakit harcıyor (ortalama 45 dakika). Dohire ise bu süreyi 15 dakikaya düşürmeyi vaadediyor ve zaman maliyet 3/4 tasarruf öngörüyor. 

Dohire is gorusmesi

Konuya zaman, maliyet, marka değeri ve kalifiye eleman gibi farklı açılardan yaklaşan Sankonline, hem adaylar için hem de kurumlar için faydalı bir servis olmak istiyor. Zamandan ve konumdan bağımsız kurulan bu iletişim, her ne kadar yüzyüze görüşmedeki adayı gerçek anlamıyla tanıma şansını vermese de sağladığı zaman tasarrufuyla tercih edilebilir gibi gözüküyor.

Son olarak Dohire'ın ücretsiz olarak test edilebileceğini, yıllık abonelik için sunulan 3 farklı paketin ücret bilgisininse paylaşılmadığını ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.