Fotoğraf paylaşımını açan Yik Yak artık o kadar da anonim değil

Fotoğraf paylaşımını açan Yik Yak artık o kadar da anonim değil

Popüler anonim sosyal ağ Yik Yak, bir süredir devam eden sessizliğini, Fotoğraflar özelliğini tanıtarak bozdu. Yeni özellik, tahmin edeceğiniz gibi kullanıcıların paylaşımlarına fotoğraf eklemesine izin veriyor. Fotoğrafların Yik Yak'ta yayınlanması içinse belirli kriterleri sağlaması gerekiyor.

Yik Yak'ın açıklamasında, uygunsuz (annenize göndermeyeceğiniz türden), illegal ve yerel zaman tünelinde kişilerin yüzlerinin göründüğü fotoğrafları yayınlamayacağını söylüyor. Ancak Yik Yak, kullanıcıların yüz fotoğraflarının, anonimliğini tehdit etmeyecek şekilde, keşfet sekmesi altında yayınlanmasına müsaade ediyor. Fotoğraflar özelliği önümüzdeki birkaç gün içinde devreye alınacak.

Yik Yak'ın temkinli yaklaşımını fotoğraflarla sınırlı değil zira duyuruya eklenen bir diğer yenilikse telefonla kimlik doğrulama sistemi. Spam'i engellemek için bu yönteme başvurduğunu söyleyen Yik Yak'ta kimliği doğrulanan kullanıcıların onaylı olduğu paylaşımlarında da görülebilecek. Kullanıcılar birbirlerinin gerçek kimliklerini bilmeyecekler ama bu uygulamanın anonim kalacağı anlamına gelmiyor. Kimlik doğrulama ve anonimlik zaten taban tabana zıt iki kavram.

yik yak2

Bir süre önce kapanan Secret, anonim sosyal ağların geleceği konusunda bir çok soru işaretini beraberinde getirmişti. Zira anonimliğin kötüye kullanılması ve siber zorbalık bu ağların en büyük sorunları arasında. Yik Yak dikkatli adımlar atsa da uygulamanın bu riski tamamen bertaraf ettiği söylenemez. Buna karşın olası bir hatanın ne kadar tolere edileceği, uygulamanın yarattığı fayda vaadi sayesinde ulaştığı güçle orantılı (bkz Facebook). Yik Yak ya da benzer anonim sosyal ağların henüz bu tip bir fayda sağlama konusunda kalabalıkları ikna ettiğini söylemek zor.

Görsel Kaynak: Forbes

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.