eBay kurumsal birimini 900 milyon dolara satmaya hazırlanıyor

eBay kurumsal birimini 900 milyon dolara satmaya hazırlanıyor

Açık arttırma ve pazar yeri devi eBay son dönemde şirket yapısında yaptığı değişikliklerle gündeme geliyor. Şimdi de şirketin kurumsal birimini satmaya hazırlandığı ve anlaşmanın yakın olduğu söyleniyor. The Wall Street Journal'ın haberine göre şirket eBay Enterprise'ı özel sermaye şirketi Permira'nın öncülüğündeki bir konsorsiyuma 900 milyon dolar bedelle satacak.

eBay'in kurumsal işlerinin arasında e-ticaret yönetimi, sipariş yönetimi, operasyon ve pazarlama sistemi gibi servisler yer alıyor. Bunlar şirket tarafından kendi açık arttırma işini desteklemek ve verimi arttırmak için geliştirilmişti. Ancak anlaşılan o ki şirket 2015 yılından itibaren artık kendi ana işine ve müşterilerine odaklanmak istiyor. Ocak 2015'te de şirket küresel olarak 2400 çalışanının işine son vermiş ve kurumsal ünitesi için satış veya borsaya açılma olarak önlerinde iki tane yol haritası bulunduğunu açıklamıştı.

eBay'in bugün açıklayacağı finansal çeyrek raporuyla birlikte bugün bekleniyor. Şirket Eylül 2014'te de yaptığı açıklamayla 2015 yılından itibaren PayPal’ı ayrı bir şirket olarak konumlandıracağını resmi olarak duyurmuştu. eBay Enterprise'ın satışını da bu kararla ilişkilendirebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.