Google'dan platform bağımsız beacon teknolojisi: Eddystone

Google, geliştiriciler için tanıttığı beacon teknolojisi Eddystone ile beacon cihazlarının kullanabileceği bağımsız bir platform sunmayı hedefliyor.
Google'dan platform bağımsız beacon teknolojisi: Eddystone

eddystone-google-beaconGoogle, geliştiriciler için tanıttığı beacon teknolojisi Eddystone ile beacon cihazlarının kullanabileceği bağımsız bir platform sunmayı hedefliyor. Google hayatımızın her alanına yaptığı dokunuşu, düşük enerji tüketimli Bluetooth teknolojisiyle de bir adım öteye taşıyacak ve kısacası Google, bundan böyle Apple'ın iBeacon'ına rakip olacak. 

Google'ın kendi beacon cihazını üretmek yerine, hali hazırda beacon üreten şirketlere bir açık kaynak platform sunması, ekosistem yaratmak istemesi ve ekosistemin sahibi olmak istemesiyle yakında alakalı bir durum. Google Eddystone şimdiden beacon üreten Bluvision, Estimote, Kontakt.io, Radius Networks ve Signal360 gibi donanım firmalarıyla entegre ve yazılım güncellemeleriyle Eddystone ile çalışır duruma gelebiliyorlar.

Google Developers blogu üstünden yayınlanan yazıyla duyurulan Eddystone'nun detayları da GitHub'a yüklendi. Açık kaynak kodlu olması ve pek çok beacon üreticisi donanım girişimine de, Apple'ın iBeacon'ı karşısında durma cesareti verebilecek bir yazılım altyapısı olmuş olacak. Eddystone hem iOS hem de Android işletim sistemleriyle çalışabiliyor.

Google Developers'ın YouTube sayfasında yayınlanan ve platformu anlatan bir videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.