Bitcoin odaklı girişimler için inkübasyon merkezi

Bitcoin odaklı girişimler için inkübasyon merkezi

Sanal para birimi Bitcoin'in geçerliliği bugüne kadar bol tartışmalı olarak devam etti. Kimi zaman sanal para birimleri olmazsa olmaz olarak nitelendirilirken, kimi zaman da ciddi biçimde sorgulanır oldu. Ancak işler ABD'de biraz daha farklı ve Chicago'da kurulan bir özel inkübasyon merkezi, sadece Bitcoin odaklı girişimlere kapılarını açacak.

Chicago Bitcoin Center, Chicago'da yaşayan girişimcilerin ve yatırımcıların bir araya gelmesiyle kurulmuş. İnkübasyon merkezi, girişimlere ofis alanı, diğer bitcoin girişimcilerinden ve yatırımcılardan mentorlük desteği, bununla birlikte bitcoin için oldukça önemli olan resmi kuruluşlarla iletişim servisi verecek.

Bitcoin son olarak Yunanistan'da yaşanan krizle gündeme gelmeyi başarmıştı. Yunanistan'daki bankaların kapalı olması, ATM'lerden günlük para çekme limitinin ise 60 Euro ile sınırlandırılması, Bitcoin para birimine olan ilginin artmasına sebep olmuştu.

Kendisini finansal teknoloji girişimleri alanında önde gelen şehirler arasında gören Chicago'da konumlanacak olan inkübasyon merkezine konuk olan ilk girişimler arasında bitcoin teknolojisi üstüne çalışan şirketler ve hatta bitcoin ATM'si operasyonlarını geliştiren bir girişim de bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.