Apple'ın bugün tanıtması beklenen yeni iPod serisinin özellikleri [Güncellendi]

Apple'ın bugün tanıtması beklenen yeni iPod serisinin özellikleri [Güncellendi]

Apple'ın bir süredir beklenen yeni iPod serisi bugün geliyor. Seride yenilikler renklerle başlıyor, 9to5Mac'in haberine göre, Apple iPod touch, nano ve shuffle'a koyu mavi ve pembe renkleriyle birlikte altın renk seçeneğini ekliyor.

Bunun dışında iPod nano ve shuffle modellerinde bir değişikliğe gitmeyeceği belirtilen Apple, yeni iPod touch'ta donanım ve yazılım açısından önemli güncellemelere gitmiş. Habere göre yeni iPod touch şu özelliklere sahip olacak:

  • Cihaz Apple Music uygulamasına sahip iOS 8.4 işletim sistemiyle gelecek
  • Yeni 64-bit chip: Yeni iPod touch'ın iOS 9 ve ileri versiyonlarında daha hızlı çalışmasını sağlayacak. Daha iyi bir oyun deneyimi sunacak.
  • Kamera 5 megapikselden 8 megapiksele yükseltilecek.
  • iPhone'da olduğu gibi fitness, adım vs. takibi için "M" chip eklenecek
  • 16 GB seçeneğiyle başlayan cihazlar için üst sınır 128 GB'a yükselecek ve 399 dolardan satılacak.

2009 yılından bu yana satışlarında düşüş yaşanan iPod'un aslında sonunun geldiği uzunca bir süredir konuşuluyor. Apple'ın bu tip güncellemeleri cihazın satışlarını canlandırsa da, seriyi yeniden ayağa kaldırdığını söylemek oldukça zor.

Güncelleme: Apple, beklediğimiz gibi yeni iPod touch'ı "Bugüne kadarki en iyi iPod" mottosuyla tanıttı. Özelliklerle ilgili büyük bir sürpriz yok, incelemek isterseniz Apple Store Türkiye sayfasında yeni ürünlerin detaylarını ve fiyatlarını görebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.