Yuvarla, birinci yılında yaklaşık 150 bin alışverişi bağışla sonuçlandırdı

Yuvarla, birinci yılında yaklaşık 150 bin alışverişi bağışla sonuçlandırdı

Online alışverişlerde, müşterilerin toplam tutarın küsuratını yukarıya yuvarlayarak aradaki farkı seçtikleri sivil toplum kuruluşuna (STK) bağışlamasını sağlayan Yuvarla, uygulamasını bundan yaklaşık bir yıl önce başlatmıştı. İlk etapta başta morhipo olmak üzere, boyner.com.tr, network.com,tr, fabrika-tr.com gibi Boyner Grup bünyesindeki markalarla çalışmaya başlayan Yuvarla, geçen sürede 13 e-ticaret sitesine ve aralarında AÇEV, AKUT, WWF, TOG ve TEV'in olduğu 14 STK'ya ulaştı.

boyner-yuvarla-infografik3_final

Birinci yılını özetleyen bir infografik paylaşan Yuvarla'nın kuruluşundan bugüne kadar 117 bin alışverişçiyi bağışçıya çevirmesi ilk önemli not. Müşterilerin Yuvarla ile bir yılda yaklaşık 150 bin kez bağış yaptığını söyleyen girişim, bu bağışların ağırlıkla sağlık alanında faaliyet gösteren (yüzde 44) STK'lara yöneldiğini tespit etmiş. Sağlığı tüm bağışların yüzde 25'ini alan eğitim ve yüzde 18'ini alan çevre izliyor.

boyner-yuvarla-infografik2_final

Türkiye'de nüfusun yalnızca yüzde 12'sinin bireysel bağış yaptığı gerçeğinden yola çıkan Emre Danacı ve Erdi Yerebasmaz tarafından bir sosyal girişim olarak kurulan Yuvarla, ortalama bağış tutarını ve adedini yüzde 100 arttırmak gibi bir hedefe sahip. Son bir yılda, uygulama üzerinden yapılan ortalama bağış tutarının (yuvarlamanın), çeyrek bazında düzenli olarak artıyor olması bu bağlamda olumlu bir işaret.

boyner-yuvarla-infografik4_final

Bununla birlikte uygulama üzerinden tek seferde yapılan en yüksek yuvarlamanın 34 lira olduğunu da not etmek faydalı olabilir. Zira bu da zaman içinde geçilecek bir rekor gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.