Hindistan'da perakendecileri e-ticarete taşıyan Mysmartprice'a Accel Partners yatırımı

Hindistan'da perakendecileri e-ticarete taşıyan Mysmartprice'a Accel Partners yatırımı

Hindistan'da fiziksel pazardaki perakendecileri internete taşıyan MySmartPrice.com adlı girişime Accel Partners öncülüğünde 10 milyon dolarlık bir yatırım geldi.

Helion Venture Partners'ın da katıldığı yatırım turu 2010 yılında kurulan MySmartPrice'ın toplam yatırımını 11.3 milyon dolara yükseltiyor. Teknoloji ürünlerine odaklı bir fiyat karşılaştırma sitesi olarak başlayıp hizmetlerini çeşitlendiren MySmartPrice, Hindistan'daki farklı e-ticaret ve fiziksel mağazalardaki her çeşit ürüne tek bir kaynaktan ulaşmayı mümkün kılıyor.

Her ay 10 milyon tekil ziyaretçi çeken Haydarabad merkezli girişim, yıllık 120 milyon dolarlık gelir (GMV) elde ediyor ve özellikle fiziksel pazardaki perakendecilerin müşteri bulmasına aracılık ediyor. CEO Sulakshan Kumar, sadece internetteki değil fiziksel dükkanları da işin içine katarak daha fazla seçenek sunuyor. mysmartprice eticaret sitesi

Satışların yüzde 50'si mobilde

Şu anda 3 şehirde çevrimdışı perakendicilerle çalışan MySmartPrice, yeni yatırımın verdiği güçle 50 şehirde 100 bin perakendeciye ulaşmak istiyor. Mevcut perakende mağazalarına 2-3 milyon dolar kazandıran girişim, farklı gelir modelleriyle de kendi kazancını sağlıyor.

Trafiğinin yüzde 60'ını mobil cihazlardan alan ve satışların yüzde 50'sini mobilde yapan MySmartPrice, mobil cihaz kullanımının ülkenin gelişmişliğine her zaman doğru orantıda yansımadığını gösteriyor. Hatırlatalım, Mayıs ayı sonunda Snapdeal, Martmobi’yi satın alarak rotayı mobil ticarete çevirmişti.

Her ne kadar e-ticarette ABD ve Avrupa pazarlarını takip etsek de, Flipkart ve Snapdeal gibi milyar dolarlık e-ticaret girişimlerinin boy gösterdiği Hindistan ve Asya pazarındaki bu tür girişimleri de göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.