Apple Pay, İngiltere'de kullanılmaya başladı

İlk olarak ABD'de Ekim ayında kullanıma giren Apple'ın dijital cüzdanı Apple Pay, dünyanın geri kalanında da merakla bekleniyordu. Apple Pay, ikinci olarak İngiltere'de kullanıma açıldı.

Apple Pay'in İngiltere'de kullanıma Salı günü açılacağı bilgisi, geçtiğimiz günlerde yanlışlıkla HSBC'nin destek hesabının bir müşteriye Twitter üstünden attığı tweet ile kamuoyuna sızmıştı ve tweet daha sonra apar topar silinmişti.

Apple Pay'in İngiltere'de toplamda 250 bin noktada geçerli olması bekleniyor. Bu sayı ABD'deki 700 binden fazla üye işyeri noktasına nazaran az olsa da sayının gittikçe artacağı da aşikar. İngiltere'de BP, Starbucks, McDonalds, Londra metrosu, Waitrose ve JD Sports gibi noktalarda geçerli olacak.

Apple Pay'in yola çıktığı kurumlar arasında American Express, First Direct, HSBC, Nationwide, NatWest, Royal Bank of Scotland, Santander ve Ulster Bank yer alıyor. Apple Pay, banka ortaklıklarını da entegrasyonlarla geliştirmeye devam edecek. Lloyds Bank ve Bank of Scotland başta olmak üzere adanın diğer birkaç büyük bankası da sisteme çok yakında dahil olacak.

İngiltere'de kullanıcılar öde ve geç sisteminden 20 Pound'a kadar olan işlemlerini Apple Pay üstünden yaparsa yararlanabilecek. Apple Pay'in VP'si Jennifer Bailey'in verdiği bilgilere göre üye işyerleri POS cihazlarının yazılımını yükseltirlerse bu tutar Eylül ayında 30 Pound'a yükselecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.