Apple Pay ile 700 bine yakın noktada ödeme yapılabiliyor

Apple Pay ile 700 bine yakın noktada ödeme yapılabiliyor

Apple bugün düzenlenen ve sizin için canlı olarak blogladığımız etkinlikte Apple Pay ile ilgili bazı rakam güncellemelerini de kamuoyu ile paylaştı.

Apple, 9 Eylül 2014 tarihinde gerçekleşen etkinlikte Apple Pay'i tanıtmış ve ödeme sistemleri alanında yeni bir yaklaşımla NFC ödemelerin yaygınlaşacağının sinyallerini yeni ürünleriyle birlikte vermişti.

Apple Pay, o günden bu yana iş ortaklarını ve Apple Pay ile ödeme yapılabilen üye işyeri sayısını da artırmayı başardı. Tim Cook'un etkinlikte paylaştığı son rakamlara göre yaklaşın 700 bine yakın noktada Apple Pay ile temassız ödeme yapabilmek mümkün. Kısacası Apple Pay ilk duyurulduğu günde 220 bine yakın noktada geçerli olacağı açıklanan rakamın daha üstünden henüz yarım sene geçmiş olmasına rağmen rakamın 3 katına çıktığı görülüyor.

Apple Pay bankalarla da iyi anlaşıyor gibi gözüküyor ve kabul ettiği kart sayısını da 2 bin 500'e çıkarmış durumda.  Bununla birlikte Tim Cook sahnedeyken artık Coca-Cola'nın otomat makinelerinde bile Apple Pay ile ödeme yapmanın mümkün olacağını vurguladı ve bu otomatların şu anki sayısının 40 bin olduğunu, bu yıl bitmeden rakamın 100 bin otomata çıkacağını da açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.