Android Wear'a diğer kullanıcılarla paylaşım yapma özelliği geliyor

Android Wear'a diğer kullanıcılarla paylaşım yapma özelliği geliyor

Google'ın ilk olarak 28 Temmuz olarak duyurduğu ancak daha sonra Ağustos ayına ertelediği Android Wear'ın yeni güncellemesi kullanıcılara bir çok yenilik getiriyor. Yeni güncellemeyle birlikte Android Wear yeni bir temaya sahip olacak. En önemlisi Android Wear işletim sistemine sahip saatler kendi aralarında resim, dosya, çizim, kalp atışı, mesaj gibi birçok bilgi ve dosya alışverişi yapabilecekler. Ancak tabi ki bazı kısıtlamalar söz konusu.

"Together" ismi verilen yeni fonksiyonun Apple Watch'un "Digital Touch" özelliğine çok benzediğini söyleyebiliriz hatta mantık olarak aynı ancak yeni güncellemeyle Android Wear ile kullanıcılar diğer arkadaşlarına saatleri üzerinden daha çeşitli dosyalar gönderebilecekler. Ancak özelliğin çalışmasının temel bir prensibi var, kullanıcıların aynı temaya sahip olması. Together özelliği şu an için yalnızca aynı temayı kullanan kullanıcılar arasında kullanılabilecek ancak Google'ın yapacağı yeni güncellemelerle bunu tüm arayüz temalarıyla (watchface) çalışır hale getirebileceğini söyleyebiliriz.

Yeni güncelleme aynı zamanda diğer bir kullanım değişikliğini de beraberinde getiriyor. Android Wear'ın "Tap" yani dokunuşlara verdiği tepkiler ve açtığı menüler farklılaşacak. Yeni gelecek güncellemeden sonra tek dokunuş size spor müsabakalarının bilgilerini, hava durumunu ve saati gösterecek; mevcut versiyonda ise tek dokunuşla ana menüyü açılıyor ve kurulu olan uygulamalar ve ayarlar bölümü kullanıcıların karşısına geliyordu. Aynı zamanda diğer dokunuşların da getirdiği menü ve fonksiyonlar yeni güncellemeyle birlikte değişmiş olacak. Android Wear'ın yeni versiyonunun Ağustos ayında yayınlanması planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.