Android M'in ikinci önizleme versiyonu geliştiriciler için yayınlandı

Android M'in ikinci önizleme versiyonu geliştiriciler için yayınlandı

Google'ın I/O 2015 etkinliğinde tanıttığı Android işletim sisteminin Lollipop'tan sonraki yeni sürümü Android M'in geliştiriciler için güncellenmiş ikinci versiyon yayınlandı. Android M'in ikinci versiyonunun daha çok teknik iyileştirmeler ve API güncellemeleri içeriyor.

Android M'in geliştiriciler için ikinci önizleme versiyonunda öncelikle SDK ve sistem görselleri iyileştirilmiş. API, izinler ve diğer değişiklikler dökümantasyona eklenmiş. Bilindiği gibi Android M beraberinde kullanıcılar için büyük yenilikler ve yapısal değişiklikler getirecek. Bu yapısal değişiklerden ilki uygulama izinleri. Uygulamalar ilk yüklenirken sizden uzun bir listede farklı konularda yetki ve erişim izinleri istiyorlar. Android M ile birlikte ise uygulama yüklerken artık uzun izin listeleriyle karşılaşmayacaksınız bunun yerine uygulama kullanacağı zaman sizden izin isteyecek ayrıca uygulamalar bölümünden her uygulama için verdiğiniz izinleri kontrol ederek kaldırabileceksiniz.

Akıllı telefonlarda yaşanan en büyük sıkıntı olan şarj durumunu ise Google, Doze ile Android M'de çözüme kavuşturmayı hedefliyor. Doze, telefonunuzdaki hareket algılayıcıları kullanarak sadece cihazınız hareket ettiğinde uygulamalar tarafından kullanılacak bunun haricinde ise kritik olmayan işlemler durdurulacak Google bu sayede şarj süresinin 2 saate yakın artış göstereceğini belirtiyor. USB Type C desteği de yeni sürümle birlikte kullanıcılara sunulacak. Host Card Emulation teknolojisini kullanan Android Pay'de Android M ile birlikte kullanılabilecek.

Android M'i denemek için Nexus 5, 6, 9 veya Player'dan bir tanesini kullanmanız gerekiyor. OTA Update Center'ı kullanarak yeni versiyonu telefonunuza kurabilir ya da buradan indirerek deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.