ABD'de 21,5 milyon sosyal güvenlik numarasına ait bilgiler çalındı

ABD'de 21,5 milyon sosyal güvenlik numarasına ait bilgiler çalındı

Türkiye emniyetiyle de çalıştığı iddia edilen casus yazılım sağlayıcısı Hacking Team'in hack’lenmesinden sonra sular durulmuyor. ABD'de hükümet nezdindeki en büyük siber hırsızlıklardan biri gerçekleşti ve 21 milyondan fazla sosyal güvenlik numarasına dair bilgiler çalındı.

Çinli siber korsanların arkasında olduğu düşünülen Hacking Team saldırısından sonra ABD'de çeşitli alanlarda yazılım tabanlı sorunlar yaşanmaya başlanmıştı. Beyaz Saray daha önce 4 milyon vatandaşının bilgilerinin çalındığını açıklasa da The Associated Press bu sayının 21,5 milyon olduğunu belirtiyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre siber korsanlar 19.7 milyon kişinin arkaplan araştırma formlarına erişmiş durumda ve her bir formun çok sayıda kişiye ait veri içerdiği belirtiliyor. Kişilerin eş ve çocuklarına dair bilgilerle sosyal güvenlik numaralarına dair gizliliğinin de aşıldığı belirtiliyor.

ABD'de devlet kurumlarının iş gücünü yöneten bağımsız birim olan OPM (Office of Personnel Management) ağına sızan kişilerin Çinli siber korsanlar olduğu düşülüyor.ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, geçtiğimiz günlerde Çinli siber korsanlar için 'ABD'de kıpırıdamadan duran her şeyi hackliyorlar' diyerek durumun ciddiyetine parmak basmıştı.

Görsel Kaynak: Shutterstock 1, 2

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.