Uber'in Çin'deki rakibi Didi Kuaidi'nin yatırım turu 2 milyar dolara yükseldi

Uber'in Çin'deki rakibi Didi Kuaidi'nin yatırım turu 2 milyar dolara yükseldi

Sürücülü araç çağırma uygulaması Uber'in Çin'deki en büyük rakibi Didi Kuadi'nin geçen ay açıklanan dev yatırım turunun meblağı 2 milyar dolara yükseldi.

Söz konusu yatırım sonrası Didi Kuaidi'nin değerlemesi açıklamadı ancak kaynaklardan gelen bilgiler değerlemenin 15 milyar dolar olduğu yönünde. Didi Dache ile Kuaidi Dache’nin birleşmesiyle kurulan Didi Kuaidi, Çin pazarında yüzde 95 gibi bir pazar payına sahip olduğu tahmin ediliyor ve Uber'in ataklarına karşı durmaya devam ediyor.

Uber'in 1 milyar dolarlık yeni yatırım turundan sonra 1,5 milyar dolar yatırım alacağını paylaştığımız Didi Kuaidi, yeni yatırımcıların da eklenmesiyle 2 milyar dolarlık bir yatırım turunu kapatmayı başarmış. Capital International Private Equity Fund ve Ping An Ventures ve açıklanmayan yatırımcıların yanısıra mevcut yatırımcılardan Alibaba, Tencent, Temasek ve Coatue Management yeni tur yatırımının arkasındaki isimler.

Şu anda Didi Kuaidi'nin günde 3 milyon sürüş yaptığı, Uber içinse bu rakamın 1 milyon olduğu açıklanıyor. Teknoloji girişimleri içinde şimdiye kadar ki en yüksek yatırım turuna imza atan Çinli girişimi 3 yıl içinde 30 milyon yolcuya ulaşmayı hedefliyor.

Uber'in kurucusu ve CEO'su Travis Kalanick'in Çin'i fethetme planlarından sonra Çinli yatırımcılar kazın ayağının o kadar ucuz olmadığını göstermek ister gibi. Uber'in Çin macerasının nasıl sonlanacağı gerçekten heyecanla izliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.