Hacking Team, Adobe Flash'ta ciddi bir güvenlik açığı tespit etmiş

Hacking Team, Adobe Flash'ta ciddi bir güvenlik açığı tespit etmiş

Hafta başında hükümetler ve emniyet teşkilatları için internet izleme ve saldırı hizmetleri sağlayan Hacking Team'in hacklenmesi ve ardından 400 GB'lık verilerin yayınlanması büyük tartışmaları da beraberinde getirmişti. Birçok devletin ve istihbarat teşkilatının Hacking Team'in müşterileri arasında gözükmesi düşünce kuruluşları ve hukukçulardan tarafından sert tepkiler aldı. Ancak ortaya saçılan belgeler incelenmeye devam edildikçe yeni ayrıntılar da gün yüzüne çıkıyor.

Jerome Segura tarafından ortaya çıkartılan yeni bilgi Adobe Flash kullanıcılarının çok ciddi bir tehlike altında olduğu. Hacking Team kendi iç yazışmalarında, Adobe Flash'taki açığın en kolay ve etkili saldırı yöntemlerinden biri olduğunu ve son 4 yıl içerisinde ortaya çıkan en büyük Flash hatası olduğunu söylüyor. Trend Micro'da siber güvenlik uzmanı olarak görev yapan Bharat Mistry'nın yaptığı açıklamaya göre bu flash açığı en az 3 farklı exploit kiti içerisinde yer alıyor.

Flash son yıllarda popülerliğini eskisine göre oldukça kaybetmiş olsa da hala internette büyük bir yere sahip. Açığın Flash 18.0.0.194 versiyonu ve önceki versiyonularını kapsadığını ve Windows, Linux, Mac OS sistemlerinin hepsinde çalışabiliyor. Adobe'ın bugün açıkla ilgili olarak bir yama yayınlaması bekleniyor.

Görsel Kaynak: 360b / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.